Störd eller inte?

Jag blir lite ställd, när man säger att:

– Socialstyrelsen vill med den här förändringen understryka att det här är beteenden som inte är sjukdomar och inte heller är perverst, säger han.

Vad dessa sjukdomsklassificeringar har definierat är känslomässiga preferenser, inte beteenden. Precis som att vara heterosexuell teleofil (att dras till könsmogna av motsatta könet) är ett känslomässigt preferensmönster. Det är inte ett beteende.

Det känns ju lite oroväckande att dom inte vet vad dom sysslar med där på Socialstyrelsen.

Och vad har ”perverst” med saken att göra? Det är ett kristet begrepp för beteenden som strider mot naturen och Guds ordning. De flesta av oss vet vid det här laget att per definition strider inget existerande mot naturen, ty då vore det övernaturligt.

Det här handlar inte om psykiska störningar. Att vara sexuellt avvikande från normen är inte medicinskt en sjukdom. Därför borde dessa läggningar aldrig ha funnits med från början. Ingen av dem. Inte heller de läggningar eller ”preferensmönster” som i utlevd handling är kriminella, som pedofili borde vara sjukdomsstämplade bara därför.

Nej, dessa sjukdomsstämplingar var politiska när de instiftades och det är genom politiskt agerande de tas bort. En efter en, tills bara de av samhällets mest avskydda finns kvar. Och vem ska slåss för att även dem blir fria från stigma för vad dom är, när ingen annan finns kvar och delar samhällets förrakt med dem?

Snart är jag iaf bara 1/4 störd.  Min bisexualitet har nämligen inte varit störningsstämplad så länge jag levt (om än förnekad, av vissa). Min sadomasochistiska läggning försvinner, liksom min fetischistiska. Nu är det bara min transsexualism kvar, som tydligen måste vara störningsstämplad för att jag ska få hjälp från samhället. Varför graviditet inte också är störningsstämplad med samma resonemang som grund, det undgår mig, men jag får väl lita på Lars-Erik Holms förstånd som uppenbarligen överstiger mitt i den frågan.

För att förtydliga. Att VARA pedofil är inte olagligt, även om Lars-Erik Holm antyder det. Att våldta barn är det. Men det är oväsentligt om du är pedofil när du gör det. Du kan inte straffas juridiskt för pedofili, eftersom det är ett känslotillstånd, inte ett agerande. Precis som inte heterosexuell teleofili är ett handlande.

Källa: DN, Socialstyrelsen

Andra om detta: Blogge Bloggelito, Disharmoni

 • Hörde precis på radion som nämnde att även transsexualismen skulle bort från störningsstämpeln för att inte dömma folk. Innebär detta att den fria behandlingen försvinner?

  sphrs senaste bloggpost..<Anders> jag är fortfarande väldigt …

 • kinkym32

  Jippy jag är frisk. !!

  sphr…projo kommer säkert svara. Som det är nu räknas ju transsexualism som psykisk sjukdom, därav får du fri behandling. Det troliga är då naturligtvis att den tas bort, om det inte längre är en sjukdom.

  Är det ingen sjukdom, finns det ju inget att behandla, således måste ju då rimligtvis personen själv i fråga, betala sin egen kostnad.

 • Om det är så som jag och kinkym32 tolkar ”ändringen” så känns lagen som ett sätt att spara pengar snare än att tänka på integriteten hos folk.

  sphrs senaste bloggpost..<Anders> jag är fortfarande väldigt …

 • Richard

  Varför skulle en frihetlig libertarian ens vilja ha samhällets hjälp, eller godkännande för den delen?

 • DNs artikel skiljer sig mot vad jag hörde på radio, vad ska man tro på? Radio sa att transsexualism skulle bort som diagnos, dn säger att det inte ska det för att ”Transsexualism behöver vara kvar för att kunna genomföra könsbyte i sjukvården och de övriga är kriminella handlingar som skadar andra, säger han.” Hoppas att det är för att könsbytare ska slippa bekosta övergången själva.

  På tal om det, betalar du för dina hormoner projO?

  sphrs senaste bloggpost..<Anders> jag är fortfarande väldigt …

 • Richard: för ingen kirurg vågar operera mig utan statens godkännande. Tro mig, been there, done that. Vi lever som slavar under Staten, då får man göra sitt bästa för att sko sig själv och ta tillbaka så mycket man kan av pengarna man blir tvingad betala in.

 • sphr: Ja, jag betalar för mina hormoner, precis som övrig medicin. Däremot är det delvis subventionerat med högkostnadsskydd (iaf en del av mina mediciner).

 • sphr: Jag gissar att radio bara rört ihop transsexualism och transvestism.

 • NP

  Om man tröttnar på att stå med mössan i hand hos landstinget finns det ju alltid alternativet att göra det själv.

  Åker man utomlands blir det ofta till ett relativt överkommligt pris dessutom.

  http://www.yanhee.net (mycket långsam website) är varmt rekomenderade för alla former av plastik-kirurgi, de har mycket duktiga internationellt utbildade kirurger lång erfarenhet av olika sorters operationer för transsexuella, oavsett om du vill ta bort, lägga till eller göra rösten ljusare.

 • Daniel Wijk

  NP: Smakar det så kostar det, i regel.