Störd eller inte?

Jag blir lite ställd, när man säger att:

– Socialstyrelsen vill med den här förändringen understryka att det här är beteenden som inte är sjukdomar och inte heller är perverst, säger han.

Vad dessa sjukdomsklassificeringar har definierat är känslomässiga preferenser, inte beteenden. Precis som att vara heterosexuell teleofil (att dras till könsmogna av motsatta könet) är ett känslomässigt preferensmönster. Det är inte ett beteende.

Det känns ju lite oroväckande att dom inte vet vad dom sysslar med där på Socialstyrelsen.

Och vad har ”perverst” med saken att göra? Det är ett kristet begrepp för beteenden som strider mot naturen och Guds ordning. De flesta av oss vet vid det här laget att per definition strider inget existerande mot naturen, ty då vore det övernaturligt.

Det här handlar inte om psykiska störningar. Att vara sexuellt avvikande från normen är inte medicinskt en sjukdom. Därför borde dessa läggningar aldrig ha funnits med från början. Ingen av dem. Inte heller de läggningar eller ”preferensmönster” som i utlevd handling är kriminella, som pedofili borde vara sjukdomsstämplade bara därför.

Nej, dessa sjukdomsstämplingar var politiska när de instiftades och det är genom politiskt agerande de tas bort. En efter en, tills bara de av samhällets mest avskydda finns kvar. Och vem ska slåss för att även dem blir fria från stigma för vad dom är, när ingen annan finns kvar och delar samhällets förrakt med dem?

Snart är jag iaf bara 1/4 störd.  Min bisexualitet har nämligen inte varit störningsstämplad så länge jag levt (om än förnekad, av vissa). Min sadomasochistiska läggning försvinner, liksom min fetischistiska. Nu är det bara min transsexualism kvar, som tydligen måste vara störningsstämplad för att jag ska få hjälp från samhället. Varför graviditet inte också är störningsstämplad med samma resonemang som grund, det undgår mig, men jag får väl lita på Lars-Erik Holms förstånd som uppenbarligen överstiger mitt i den frågan.

För att förtydliga. Att VARA pedofil är inte olagligt, även om Lars-Erik Holm antyder det. Att våldta barn är det. Men det är oväsentligt om du är pedofil när du gör det. Du kan inte straffas juridiskt för pedofili, eftersom det är ett känslotillstånd, inte ett agerande. Precis som inte heterosexuell teleofili är ett handlande.

Källa: DN, Socialstyrelsen

Andra om detta: Blogge Bloggelito, Disharmoni