Put your money where your mouth is!

Så säger man i USA, för att uppmana folk att visa i handling att dom stödjer någon politiskt. Där är det nämligen en självklarhet att vill man nå några som helst framgångar politiskt så behövs enorma mängder pengar och dessa måste komma från folk som stödjer kandidaten. Det finns såvitt jag vet ingen svensk motsvarighet av partistöd, där skattepengar går till att bevara verksamheten hos etablerade partier.

I Sverige har vi ingen kultur av givande så som i USA. Vi är vana att när vi betalar ca 50% av våra surt förvärvade slantar i skatt så ska fan staten ta hand om dem som inte kan göra det själva. Den fina visionen om ett ”välfärdssamhälle”.

Fast så funkar det ju inte i praktiken. Vi har 15 000 hemlösa (enligt Insider, tv3), så man kan ju onekligen fundera på vad i helvete soc eg. sysslar med och var hälften av statsbudgeten som består av omfördelning av andras pengar eg. tar vägen? Eller hur det är motiverat att 20% av sjukvårdsbudgeten går till att reparera vårdens egna misstag?

Skatter är ett jävla ofog, som tar ifrån människor ansvarskänslan och makten över sina egna liv.

Så, när Piratpartiets partiledare behöver försörjning av partiets medlemmar så ser jag det inte som välgörenhet. Jag ser det som en investering för att försörja uppehället för en av de mest drivna pirataktivisterna som driver hela rörelsen mot ett enat fokus.

Tyvärr är jag fattig. Mitt konto innehöll tills nyss 148:- efter betalda räkningar och utgifter. Av dem ger jag 30.- till Rick på bankkonto 5020-0021419.