Moderaterna överens

Rapport ikväll [igår] rapporterade att Moderaterna nu är överrens om hur dom vill att IPRED-implementeringslagen ska se ut i stort.

Vad man påstår är att man vill skärpa brottsrekvisitet, att upphovsrättsinnehavaren måste bevisa att man lidit ekonomisk skada. Vad det innebär juridiskt, det återstår att se. Det antyder att man måste bevisa att man lidit ekonomisk skada, men vi vet ju av erfarenhet att politiker aldrig menar vad dom säger. Istället omdefinierar man ord på ett närmast Orwellianskt sätt för att få ihop sina lögner till sanningar.

Vad som vore mer intressant är att man borde vara tvungen att som Högsta Domstolen i Danmark fastställde, att en person fildelat, inte bara att det skett på ett visst abonnemang. Eftersom ingen uppkopplings kryptering är helt säker, så blir det totalt rättsosäkert annars.

Det är lite som att resonera att om någon snor din bil och kör över tio människor i Gamla stan, varpå man inte får fast den som kört bilen så är du ansvarig, eftersom det var din bil och du borde ha sett till att ingen kunde stjäla den. Fullkomligt rättsosäkert och på alla sätt helt enkelt fel.

Falkvinge rapporterar att proppen ska läggas imorgon [idag].

Christian Engström skriver som vanligt pedagogiskt om varför lagen kommer suga oavsett hur man vänder och vrider den. Den är fel principiellt i grunden helt enkelt. Finns ingen väg runt detta faktum.

Själv har jag varit och strulat med Den Svenska Vården idag och suttit fyra timmar på en buss fram och tillbaka till Uppsala (2h dit, 2h hem). Därför känner jag mig lite medialt efter nu när jag ätit och satt mig ner efter massa mailläsande för att faktiskt försöka hinna ikapp.

Läste mig dock halvt igenom Petra Östgrens eminenta bok Porr, Horor och Feminister under resan. En bok som borde läsas av hela Sveriges befolkning bara för att slå hål på den närmast religiösa inställningen till porr och prostitution som något fel fel fel utan ifrågasättande till varför. Hegemoni kallas det.

Slutet på kvällen blev filmen Twilight med min väninna Paulina. Den var faktiskt riktigt riktigt bra. Något annat än skitfilmen Låt den rätta komma in som jag personligen tyckte sög ordentligt (på ett dåligt sätt).

Svenskar kan inte göra seriös film. Håll er till komedier, det är det enda svenska filmmakare duger till. Så ja, du kan flytta utomlands Tomas Alfredson, eller håll dig till komedier. Som Fyra nyanser av brun. Den är ett mästerverk.