Moderaterna överens

Rapport ikväll [igår] rapporterade att Moderaterna nu är överrens om hur dom vill att IPRED-implementeringslagen ska se ut i stort.

Vad man påstår är att man vill skärpa brottsrekvisitet, att upphovsrättsinnehavaren måste bevisa att man lidit ekonomisk skada. Vad det innebär juridiskt, det återstår att se. Det antyder att man måste bevisa att man lidit ekonomisk skada, men vi vet ju av erfarenhet att politiker aldrig menar vad dom säger. Istället omdefinierar man ord på ett närmast Orwellianskt sätt för att få ihop sina lögner till sanningar.

Vad som vore mer intressant är att man borde vara tvungen att som Högsta Domstolen i Danmark fastställde, att en person fildelat, inte bara att det skett på ett visst abonnemang. Eftersom ingen uppkopplings kryptering är helt säker, så blir det totalt rättsosäkert annars.

Det är lite som att resonera att om någon snor din bil och kör över tio människor i Gamla stan, varpå man inte får fast den som kört bilen så är du ansvarig, eftersom det var din bil och du borde ha sett till att ingen kunde stjäla den. Fullkomligt rättsosäkert och på alla sätt helt enkelt fel.

Falkvinge rapporterar att proppen ska läggas imorgon [idag].

Christian Engström skriver som vanligt pedagogiskt om varför lagen kommer suga oavsett hur man vänder och vrider den. Den är fel principiellt i grunden helt enkelt. Finns ingen väg runt detta faktum.

Själv har jag varit och strulat med Den Svenska Vården idag och suttit fyra timmar på en buss fram och tillbaka till Uppsala (2h dit, 2h hem). Därför känner jag mig lite medialt efter nu när jag ätit och satt mig ner efter massa mailläsande för att faktiskt försöka hinna ikapp.

Läste mig dock halvt igenom Petra Östgrens eminenta bok Porr, Horor och Feminister under resan. En bok som borde läsas av hela Sveriges befolkning bara för att slå hål på den närmast religiösa inställningen till porr och prostitution som något fel fel fel utan ifrågasättande till varför. Hegemoni kallas det.

Slutet på kvällen blev filmen Twilight med min väninna Paulina. Den var faktiskt riktigt riktigt bra. Något annat än skitfilmen Låt den rätta komma in som jag personligen tyckte sög ordentligt (på ett dåligt sätt).

Svenskar kan inte göra seriös film. Håll er till komedier, det är det enda svenska filmmakare duger till. Så ja, du kan flytta utomlands Tomas Alfredson, eller håll dig till komedier. Som Fyra nyanser av brun. Den är ett mästerverk.

 • ”Överens” heter det faktiskt. Inte stava fel i rubriken!

  ”Låt den rätte komma in” gillar jag, särskilt jämfört med genomsnittlig svensk film. Sett den två gånger. ”Fyra nyanser av brunt” ger ett ojämnt helhetsintryck, men den är bra, och stundvis mycket bra. Dock inte hälften så bra som t.ex. ”Skenbart – en film om tåg”.

  Henrik Sundholms senaste bloggpost..Allemansrätten är liberal!

 • Daniel Wijk

  De där skärpningarna utav brottsrekvisitet gäller bara nedladdningarna. Vi som både laddar upp och laddar ner (i princip alla) omfattas inte utav Reinfeldts bluff.

  Jag känner inte riktigt att jag -behöver- läsa den där boken även om det kan vara roligt att ha den i bakfickan för att kunna slå folk med den vid behov ^^

 • Henrik: Fixat! ;D

  Jag tyckte den sög. Usla skådisar. Och tjejen ser ut som en kille. Faktum är att tills jag på bion igår läste i handlingsbeskrivningen var jag helt övertygad om att det VAR en kille. Nu är väl inte jag den som ska klaga på könsförvirring, men ändå.. ;D

  Skenbart är riktigt bra, men mer komedi än drama medan Fyra nyanser av brun har en väldigt svart humor och ändå nån slags allvarlig underton.

 • Daniel Wijk

  Hanna: Faktiskt så ÄR tjejjen en kille i boken, egentligen. Läs boken och kasta filmen. Boken våga även ta upp pedofili vilket rikstönten som gjorde filmen naturligtvis utelämnade…

  Låt den rätte komma in är en riktigt bra bok som blev en medelmåttig film som i princip kräver att man ska ha läst boken för att inte bli förvirrad…