Jag vill att Påven ska dö

Och det brukar ju lösa sig av sig självt rätt fort, eftersom de där galna tomtarna i Vatikanen i regel inte lever särskilt många år väl på sin post som överhuvud över en av de för mänskligheten mest destruktiva religionerna i historien.

Därför är det ju lite lustigt att Påven kritiserar homosexualitet och transsexualism som hot mot mänskligheten, med tanke på hur många människor kyrkan har mördat genom historien, med då sittande påvens goda minne.

Påven borde döda sig själv och uppmana alla hjärndöda människor som är oförmögna att ifrågasätta den idioti som är kristendom, oförmögna att att tänka kritiskt och självrannsakande, att ta livet av sig eller möjligen konvertera till någon mindre destruktiv religion. Det hade gynnat mänskligheten. Eller i bästa fall helt enkelt tänka så långt att dom blir ateister även när det kommer till deras egen religions påhitt.

För ateister är vi ju alla, som Dawkins brukar säga, när det kommer till 99,9% av alla gudomar som existerat genom mänsklighetens historia. Men så finns ju dom som fått för sig att guden i just deras kultur faktiskt finns på riktigt, till skillnad från alla andra som hundratals miljarder av människor har trott på genom historien. Dom hade alla fel. De kristna har rätt. Och muslimerna (anser dom själva). Faktum är att ska man gå efter nyaste versionen av guds skrifts upplaga så borde väl Mormonerna va de som har rätt? Eller Jehovas kanske? Jag är lite osäker vem den där gud pratade med sist. Och eftersom det bara handlar om dum, blind tro och inte om förnuft, så finns ju inget som säger att den som påstår sig ha fått guds ord sist inte har rätt. Men så långt tänker inte kristna. För det handlar ju inte om förnuft, utan om dum, blind tro på vad tillräckligt många andra påstår för att det ska bli obekvämt socialt att inte hålla med.

De kristna tänker inte heller så långt att de ifrågasätter det lidande de själva orsakar. Som när de ville förbjuda homosexuella att arbeta som lärare i USA på 70-talet, under gay-rörelsens födelse. Hur många karriärer var man beredd att förstöra, för en inbillad risk att homosexuella lärare skulle göra barnen till homosexuella? Trots att varenda homosexuell människa – fötts av heterosexuella föräldrar och vuxit upp i en heteronormativ kultur? (Jag rekommenderar för övrigt filmen Milk, med Sean Penn, som handlar om precis detta)

Det där med hållbara, vetenskapliga resonemang som har någon som helst anknytning till verkligheten är som bekant religiösa människor inte så duktiga på. Man skulle kunna säga att dom per definition är usla på det och därför aldrig bör ha något som helst att säga till om när det kommer till vetenskapliga ämnen.  Jag menar, tror man på en osynlig låtsaskompis, bara för att tanken på att han inte existerar ger obehagliga separationsångest-känslor, då är man uppenbarligen inte mogen att resonera vuxet och rationellt och bortse från egna nostalgiska känslor i jakten på vad som de facto är och inte.

Jag säger som de kristna  om homosexuella, fast tvärtom, jag hatar inte kristna för att dom är kristna. Jag hatar var kristna gör och hur dom lever. För deras värderingar, principer och åsikter om saker och ting. Och jag vet att dom kommer sluta existera efter deras död, vilket antagligen för dem är ett värre öde än det helvete dom själva hotar med. Och du som blir sur kan ju visa mig var i bibeln det står att jesus säger att man kommer till himlen efter döden. Och när du inte hittar det så kan jag förklara för dig att det är ett senare påhitt, influerat av den hellenistiska tron på ett liv efter döden, något som de första kristna –  och judarna – inte hade. Sorry du kristne, det finns inget himmelrike efter döden.

Så, herr Hitlerjugend-påve. Innan du börjar ta ut stickan i mitt öga kanske du ska ta ut bjälken ur ditt eget, för att parafrasera ett känt Jesus-uttalande.

Och då har jag inte ens nämnt det pinsamma faktum att jorden är på sina håll överbefolkad, så fler homo och transsexuella, eller kvinnor och män som inte kan få barn (dessa nämns dock inte som omoraliska, av någon anledning, fråga mig inte varför?) lär inte direkt orsaka mänsklighetens undergång. Medfödda avvikelser är inte smittsamma. Men jag vet att de kristna inte vill låta oss transsexuella uppfostra barn, på samma sätt som de inte vill låta homosexuella göra det. Högfärdiga moralister som dom är. De vill tvångskastrera oss, fortfarande år 2008. Tror du mig inte? Läs Sveriges kristna råds remisssvar på det nya lagförslaget på byte av juridisk könstillhörighet och häpna över den medeltida moral som dessa människor representerar.

Men, det som glädjer mig mer än något annat är att kristendomen i den utbildade delen av världen är på tillbakagång. De få som besöker kyrkor blir allt äldre. Återfödelsen av yngre religiösa idioter är låg. Det visar sig att utbildning motverkar kristendom och annan religiös dumhet. Den mest religiösa staten i USA, Indiana, är också den med lägst IQ-snitt och sämst utbildning. Detta eftersom religion är ett substitut för verkligt kunnande. Vet man att blixten inte är magisk, så behöver man inte hitta på egna förklaringar. När man vet hur livet uppstod så behöver man inte en gud för att förklara det. Därför är vetenskapen och utbildning fundamental för ett lands konstruktiva utveckling. Mot mer liberal syn på sin omgivning. Det är hög tid att vi kastar av oss det ok som är kristendomen.

Därför uppmanar jag alla att inte sjunga en enda kristen sångpsalm. Att inte besöka någon kyrka. Att inte göra något i Jul som har någon koppling till den religiösa dynga som är kristendom. Jag vet att jag inte tänker göra det.

Delvis för att jag har en homosexuell lillasyster som inte vill veta av mig hos familjen eftersom jag är transsexuell. Så nej, kristna är inte ensamma om att vara trångsynta idioter, men dom är onekligen överrepresenterade när det kommer till att bringa lidande till världen. Därför skulle vi alla må bättre av mindre religion. Mindre trångsynthet och mer öppenhet mot allt avvikande. Du behöver ingen låtsaskompis. Du är vuxen nog att stå på egna ben.

Annat läsvärt: Blogge Bloggelito – Den kristna kärleken, Inga privilegier åt kristna,

 • kinkym32

  Mysigt !! Alltid trevligt men en julhälsning från Vatikanen, det värmer så skönt. Speciellt i jule tid.

  Och för en gångs skull inga korrupta eller allmänt kriminella poliser.
  :-)

 • ”Jag vill att Påven ska dö”

  Var det inte du som kallade mig för en massa fula saker för att jag ansåg att zoofilistsvinen skulle släppas ner i en grop med folkilskna pitbulls…?

  Jo det var det!

  God jul, lilla hycklar-Projo!

  Nicklas Erikssons senaste bloggpost..Hatten av för offren.

 • Nicklas: Jag vill att han ska dö, så som påvar brukar dö, så han ersätts av en bättre påve, en mer sekulär. Jag sa inte att jag vill att någon dödar påven.

 • smen

  Känner sig måhända påveskapet hotat? De homosexuella jag träffat i mina dagar har i de flesta fall haft det gemensamt att de haft en mångt bättre människosyn än den traditionellt kristna. Måste vara jobbigt för påven om vägen till frälsning är bakvägen :)

 • Stefan S.

  Att önska att någon ska dö är värre än att ha yttrandefrihet i frågor som rör homosexualitet.

 • Jonas

  ”Du är vuxen nog att stå på egna ben.”

  Skulle inte vilja gå så långt…känner en del som i laglig mening är vuxna men inte kan stå på egna ben…mina föräldrar till exempel…

  Däremot så måste jag undra…om nu homosexulitet (eller vilken annan böjelse som helst) är så farlig, räknas troende homosexuella av påven som ”icke troende”? Det borde ju vara den logiska slutsatsen egentligen.

  Sedan varför ett par som inte kan få barn inte anses som omarliska är antagligen därför att ett hetrosexualt par åtminstonde potentiellt kan få barn om turen/gud är på deras sida, vilket inte är fallet för homosexualla diton då någon slags medicinsk och/eller surrogot-förälder lösning krävs. Jag håller inte med om den logiken (mestadels på grund av den polarisering av mänsligheten som det innebär, delvis på grund av att en sådan inställning innebär att de som inte kan få barn av medicinska skäl, även om de är heterosexuella, räknas som mindre värdiga om än inte riktigt lika lågt rankade som homosexuella, och delvis på grund utav att det angår ingen förutom mig själv och min partner vem jag vill gå i säng med – oavsett om barnalstrande är en del av dealen eller inte) men jag tror att det är logiken som ligger bakom.

 • Daniel Wijk

  Det skulle vara roligt om det blev en riktigt schlagerbögpåve som ersatte honom isåfall. En sån där jobbigt feminin person med bitchig attityd ^^

 • Stefan S: Fast nu är det ju inte mitt fel att enda sättet att bli av med sittande Påve är att han dör. Hade han kunnat avgå så hade jag yrkat på det. Nu hoppas jag han dör, till förmån för en bättre påve. Helst en ateistisk sådan.

 • Jonas: Kan par som inte medicinskt är kapabla att få barn få det genom Guds förtjänst så är jag övertygad om att även ett samkönat par kan få det. Eller är det skillnad på mirakel och mirakel?

 • NP

  Hanna, strunta du duktigt i vad påven yrar om. Han är en senil gammal gubbe som fortfarande tror på sagor.

  Jag hoppas att du får en riktigt trevlig och skön julhelg!

 • Febrinde

  Att inleda med att påven borde dö/ta sitt liv osv är väl inte direkt jättebra men annars tycker jag att det är ett mycket bra och klokt inlägg.

  Kristendomen är äcklig och (o)bekväm.