Jag heter Hanna och jag är Pirat!

Jag följer initiativet från Sixdays och lägger upp bannern här till höger fram till valet nästa år (EU) för att demonstrera att jag en stolt Pirat, en av de 38 918 personer som röstade på Piratpartiet i förra valet och som inte skäms en sekund för det!

Rick Falkvinge föreslår femte November som en komma-ut-som-pirat-dag, och jag kan bara instämma. Stå upp, var stolt om du är Pirat!

Fler Pirater: Oscar Swartz, Sixdays, Anna Troberg, Opassande, Intensifier, I midnattsvargens land, Argast.nu,

Jag konstaterar också att FRA-lagen kommer gå igenom i sin ursprungliga genomröstade version. Känns det bra Federley & co? Ni måste ju va nöjda, som gav upp er ståndpunkt för att bli totalt blåsta i slutändan av dem ni förhandlade med. Era fega kräk.

Jag hade ju hoppats ni skulle rösta för motionen att upphäva lagen innan den träder i kraft, men det lär ju aldrig hända…

Vår ‘demokrati’ är ett jävla hån mot folkviljan. Det här är fascism och ingenting annat. Politiska broilers som inte har minsta intresse av annat än att sko sig själva och garantera sig en livslång karriär med mer en stat som ger dem privilegier vi vanliga människor aldrig kan drömma om. Jämför riksdagsmännens 15åriga inkomstgaranti (på minst ca 30 000 i månaden) med försäkringskassans nya regler för ersättning för oss vanligt folk, bara för att ta ett konkret exempel. Vilken förnuftig människa vill riskera sådana privilegier? Alltså; makten framför allt.

Folket…? Ja, vi finns säkert med nånstans som en variabel av mindre vikt. Möjligen räknas du vart fjärde år. Makten framför allt.

Klagar du på politikerklassens behandling av dina rättigheter, din integritet, din rättssäkerhet och dyl? Tough shit. Det är bara äta upp. Vi lever nämligen inte i en demokrati. Du har inga rättigheter. Du är en ko som staten mjölkar på resurser. Det svider och gör ont, men medvetet inte nog för att du ska göra uppror. Frågan är när det passerar gränsen? Var går din gräns? Vad tänker du göra när den passerats?

 • kinkym32

  Ärligt talat. Fanns det verkligen någon i detta land som trodde att FRA lagen inte skulle genomföras?
  I så fall, naiva stackare.
  David kan aldrig besegra Goliat, det är bara i fablernas värld.
  Självklart lever vi i en stor demokrati, annat är fel. Vi har ju rättighet att tycka att vi inte har några rättigheter. Thats it.
  Va nöjd med det.

 • Skymt

  Jag trodde helt ärligt att förnuftet skulle vinna. Om det gör mig naiv, så ok.

  Men jag tänker fan inte kalla mig stackare! Jag tänker fortsätta argumentera för en värd där vi HAR rättigheter, inte bara rätten att sakna dem.

 • Zodiac

  Hi Hanna

  Thank you for sharing!

 • patrik karlsson

  Detta bevisar det vi (befolkning utan uppsatt possition) berfarat sedan länge, vad vi än säger blir våra röster aldrig hörda.
  Våran nuvarande riksdag tillsammans med flera partier (sossarna t.ex) har tappat all mitt förtroende.

  patrik karlssons senaste bloggpost..Halloween…. vilket skämt…

 • kinkym32

  Är ledsen Oscar, men det är bra att du tror på det. Även om jag inte gör det.
  Jag är för gammal och luttrad, har varit med för länge, sett för många ambitioner gå åt helvete..tyvärr är bara så.
  Men ge inte upp. Hoppet brukar vara det sista som överger en…men som sagt är ganska så mörkt..inte bara årstiden.

 • kinkym32

  Ursäka tog fel..menar Skymt says…

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Antipiratlagen IPRED1: Perverterad upphovsrätt()

 • Pingback: Stop the fuckin’ bullshit and get real! « ~WitchBitch~()

 • Pingback: Tankarna bakom Piratpartiet « Christian Engström (pp)()

 • Allan L

  38 918 personer?! Wow! Grattis ca 0,005 % av de röstberättiagde (ca 6,9 miljoner)i Sverige. Tungt! Matchar nästan Kalle Anka och Thåströmpartiet. Jobba på så kanske nån till slut bryr sig.

 • Magnus J.

  Gnäll inte på politikerna! Gnäll på folket! För Sverige är verkligen en demokrati, och det yttersta ansvaret ligger därför på medborgarna. På de som verkligen tycker att våra nuvarande partier är de bästa de kan tänka sig, eller som helt enkelt inte bryr sig tillräckligt mycket för att försöka åstadkomma en förändring.

  Magnus J.s senaste bloggpost..Bokrecension: Det svenska biståndsberoendet

 • Hans J

  @Allan L:

  ”Jobba på”…

  BRA IDÉ!

  Hjälp till vetja!

 • @Allan L:

  Jobba på du också! 0,005 % av de röstberättiagde (ca 6,9 miljoner)i Sverige blir summa summarum 345 personer.

  Med den procenträkningskunskapen kan du ställa upp som finansminister i Sverige. Du vet väl att en före detta FiMin blev kuggad i studententen på grund av ofattbart usla BC i matte?

  Han bekräftade sedermera sina usla kunskaper i procenträkningens ädla konst i ett numera berömt svar på en direkt fråga om fastighetsskatten.

  Björn Feltens senaste bloggpost..Hur mycket får kopieringsrätten kosta?