IQ

Jag såg att både Blogge och Rick har gjort IQ-testet från Illustrerad Vetenskap. Det är ett tag sen testet kom, jag minns att jag gjorde det när jag var nytt. Tyvärr minns jag inte mitt resultat. Jag har något vagt minne av att jag publicerade resultatet den gången också, men eftersom bloggen är väck så kan jag tyvärr inte jämföra.

Det intressanta i mitt fall, är att byte av könshormoner från testosteron till östrogen påverkar hur hjärnan hanterar information. Den verbala förmågan ökar t.ex., medan den rumsliga försämras. Man kan se detta uppenbaras i testet, när man jämför snittet med hur jag klarade mig i de olika delarna.

Det hade ju varit kul att kunna jämföra mitt resultat innan östrogenet, men ja, nu är det som det är.

Totalresultat
Totalresultat

Tittar man sen på delresultaten så ser man att mattedelen är under snitt (vilket var väntat, jag får samma resultat varje gång jag gjort sånna här test, Mensa, Mönstring, Utredning och hela skoltiden där matte var mitt hatämne).

Det lustiga, är att den verbala förmågan är över förväntat snitt.

Styrka VS svaghet
Styrka VS svaghet

Jag är inte nöjd. Jag tycker jag borde klara bättre, inte på mattedelen, men på språkdelen i synnerhet. Men resultatet är väl helt okej, även om jag fått bättre resultat på andra tester jag gjort. Jag tar inte så hårt på resultatet, men det är klart det är ju roligt se var man hamnar och inte minst är jag ju helt fixerad vid att göra tester av alla slag, så det var roligt av den anledningen också!

Det känns bra att inte ha överträffat Blogge och Rick, för då hade jag haft ännu mer prestationsångest över att jag inte kan producera samma kvantitet och kvalité av blogginlägg. Nu har jag lite en ursäkt. Sen har jag fortfarande sexigast rumpa. ;)