IQ

Jag såg att både Blogge och Rick har gjort IQ-testet från Illustrerad Vetenskap. Det är ett tag sen testet kom, jag minns att jag gjorde det när jag var nytt. Tyvärr minns jag inte mitt resultat. Jag har något vagt minne av att jag publicerade resultatet den gången också, men eftersom bloggen är väck så kan jag tyvärr inte jämföra.

Det intressanta i mitt fall, är att byte av könshormoner från testosteron till östrogen påverkar hur hjärnan hanterar information. Den verbala förmågan ökar t.ex., medan den rumsliga försämras. Man kan se detta uppenbaras i testet, när man jämför snittet med hur jag klarade mig i de olika delarna.

Det hade ju varit kul att kunna jämföra mitt resultat innan östrogenet, men ja, nu är det som det är.

Totalresultat
Totalresultat

Tittar man sen på delresultaten så ser man att mattedelen är under snitt (vilket var väntat, jag får samma resultat varje gång jag gjort sånna här test, Mensa, Mönstring, Utredning och hela skoltiden där matte var mitt hatämne).

Det lustiga, är att den verbala förmågan är över förväntat snitt.

Styrka VS svaghet
Styrka VS svaghet

Jag är inte nöjd. Jag tycker jag borde klara bättre, inte på mattedelen, men på språkdelen i synnerhet. Men resultatet är väl helt okej, även om jag fått bättre resultat på andra tester jag gjort. Jag tar inte så hårt på resultatet, men det är klart det är ju roligt se var man hamnar och inte minst är jag ju helt fixerad vid att göra tester av alla slag, så det var roligt av den anledningen också!

Det känns bra att inte ha överträffat Blogge och Rick, för då hade jag haft ännu mer prestationsångest över att jag inte kan producera samma kvantitet och kvalité av blogginlägg. Nu har jag lite en ursäkt. Sen har jag fortfarande sexigast rumpa. ;)

 • Hannes

  Klarspråk: Du vill härmed belägga Germund Hesslows teser om biologiska skillnader mellan män och kvinnor. Jag antar att du med detta vill peta ett litet hål i argumentet att miljön kan ha fostrat skillnader i tänkande.

  Du är dock inget sterilt laboratorium, du är lika utsatt för de förväntningar om hur man ska tänka som man/kvinna som alla andra. Du är också tränad sedan födseln hur olika kön ska tänka och handla.

  Du avslöjar dina förväntningar i följande mening: ”Jag tycker jag borde klara bättre, inte på mattedelen, men på språkdelen i synnerhet.”

  Där är en av förklaringarna till att du klarade dig så bra på språkdelen (den ”kvinnliga” delen) – du förväntade dig det.

 • Daniel Wijk

  Påverkar hormonerna sådan även i vuxen ålder?
  Mycket intressant!

  Nu har jag iofs inte kollat på varken Blogges eller Ricks rumpa så det kanske är lite förhastat men jag tror definitivt att du har rätt i det sista ^^

 • Daniel Wijk

  För övrigt så kan man ju träna sig till ett bättre resultat så det handlar mycket om hur duktig man är på ett antal saker just nu. Det är ju inget som är satt i sten precis.
  Hur långt man skulle kunna träna sig om man tar det på allvar vet jag inte.

 • Tog mig igenom testet vid sidan av en film i söndags kväll, vet inte hur pass tidsåtgången därav påverkar resultatet men resultatet hamnade på 117, ”övernormal”.

  Vad hände med bloggen förut idag förresten? Flyttade vi hotell igen?

  sphrs senaste bloggpost..< aavLap> jag vet vad vi kan göra åt…

 • Hannes: Nja, min förväntan kommer ju av bitter erfarenhet då jag alltid haft svårt för matte just, medan nästan allt annat i skolan gått utmärkt. I synnerhet språk HAR jag väldigt lätt för och har alltid haft.

  Ordbiten tycker jag borde ha gått bättre dock, men det sa jag när jag skrev högskoleprovet också och av nån anledning så går det aldrig så bra som jag tycker det känns när jag gör testen. :P Jag antar att jag helt enkelt är sämre än jag tror på det. >.<

 • sphr: Noup, det är nog bara serverstrul isf, jag har inte pillat nåt idag eller igår. :)

 • Daniel: Ja, jag har läst att det påverkar enligt studier som gjorts och det har även nämnts i flera dokumentärer jag sett om transsexualism. Jag vet lite om hur det skulle påverka rent kemiskt, men det är vad som påstås. :)

 • Andreas

  Jag är usel på matte, men skrev fullt på mattedelen av IV-testet. Orden som jag trodde att jag var duktig på, fick jag flera fel på. Minnet likaså. Högskoleprovet gav liknande resultat, bra på den delen som handlade om att räkna. Och Mensas test skrev jag utan att få något fel, fast det var enbart bilder. På IV-testet fick jag flera fel på bilderna också.

  Jag börjar tro på dagsform när det gäller IQ. ”Just idag är jag smart!”. :)

 • lul

  Fick 121 poäng, men om jag inte vore pedofil skulle jag säkerligen fått 150+.
  :(

 • lul: Jag antar jag har min 1 poäng mer att tacka min sadomasochistiska läggning för då. :P

 • Daniel Wijk

  Anderas: Ja, man har bra och dåliga dagar. Det påverkar testet ganska ordentligt.

  En dålig dag men mycket kringtankar som hoppar in hela tiden är ingen bra testdag ^^

 • Hah! Jag fick 130 på det där testet, pwned! :)

  För övrigt tror jag nog inte riktigt på det där med biologiska skillnader mellan män och kvinnor. Om du ska fortsätta påstå sådana kristdemokratiska osanningar får du allt ha vetenskapliga bevis som inte kommer från den kristna högern…

  Nova Polyandrovas senaste bloggpost..porr

 • Pontus

  Hej, jag har också haft väldigt olika resultat, jag är bäst på matematik helst utan visuella symboler dvs rent teoretiska begrepp.