Fega politiker

Centern har ett förslag som enligt egen utsago: ”gör att lagen känns rättssäkrare”.

Det är precis vad meningen med förslaget är. Att ge en känsla av rättssäkerhet, medan kärnan i problematiken – den bristande nivån av beviskrav – lämnas oberörd.

Och det är ju fint med känslor. Det är ju oftast känslor som styr både oss som individer och politiken. Rädslan för klimatet, rädslan för terrorism, rädslan för allt möjligt som oftast rent krasst är befängda ursäkter men som folk faktiskt ‘känner’ att dom är rädda för. Och vilken politiker vill inte gå först i paraden för årets modefråga?

Så nu vill Centern ge oss känslan av att det faktiskt är mindre orättssäkert än det de facto är. Vägen dit är genom att låta ens ISP skicka ut ett varningsbrev, efter att något privat mediabolag har påstått att någon på ens IP har fildelat.

Bevisningen lär väl fortfarande inte kräva mer än en skärmdump, vilket vi alla vet vid det här laget hur oerhört simpelt det är att förfalska.

Problemet är att man vill ge företag större rättigheter än polisen att utreda fjantbrott som inte har någon som helst negativ påverkan på ekonomin i stort, eller artister och andras (författare etc) möjlighet att tjäna pengar. Det vet vi bortom rimligt tvivel, efter ett decennium av fildelning där vi varje år spenderar MER pengar på underhållning!

Så, vem är det eg. som försöker rädda sitt skinn här? Jo, distributörerna och maffiaorganisationerna som STIM och andra, som lever snyltande på artister utan att göra rätt för sig. Man tvingar till sig upphovsrätten från dem, och låter inte ens folk trycka och sälja CD-skivor för egen vinning utan att först ansluta sig till dessa maffiaorganisationer.

Dessa distributörer behövs inte längre. De är överflödiga. Låt dem dö som dom borde gjort för länge sen. Sluta ge dem uppmärksamhet och sluta lyssna på deras idioti, politiker!

Andra om IPRED: Anna Troberg, Hanna Wagenius, Antikristen,