• Greger

  Jag läste din blogg dagligen förut men allt detta tjat om islam har gjort att jag sedan något år slutat. Tråkigt tycker jag för du skriver ofta intressanta och tänkvärda inlägg.

  • Jag kritiserar kristendom en hel del också, liksom annan vidskeplighet. Om du tycker det är problematiskt att just islam kritiseras så kan jag bara beklaga att du inte ser konsekvent på problemet med religion där Islam idag är den lokalt starkast växande religionen på frammarsch och därför i starkast behov av kritik.

   • Greger

    Jag är liberal och tycker folk går tro på vad de vill. Tomtar, troll, jesus, muhammed, spagettimonster, you name it. Självklart ska man inte blanda ihop stat/lagar med religion. Det är en självklarhet. Jag ser dock inte att islam idag är ett växande problem. Jag är nära vän med flera muslimer och bor ett stenfast från en invandrartät förort (80%, och större delen MENA). En stor del av muslimerna som kommer till Sverige gillar inte den brutala tolkningen av islam som styr mellanöstern (därför drar dom därifrån). De tar istället avstånd från den. Behåller den omtänksamma/humana islam och blandar den med svensk kultur. Sen finns det rötägg som håller på med hedersmord men det finns det inom t.ex. kristendomen också (Knutby, Åke Green).

    Pat Condell t.ex. utgår från tokstollarna inom islam och drar alla över en kam vilket gör att han för mig tappar all trovärdighet. Precis som Jimmy Åkesson… diskussionen sänks till en så låg nivå att det inte ens är värt att diskutera.

    Det är bra att religioner kritiseras för inslag som berör samhället i stort. Halal/kosher-slakt, omskärelse osv men det jag tycker är lite obehagligt är att inläggen är hatiska mot religioner i sig.