FN och EU mot yttrandefrihet

FN, som tidigare konstaterat att mänskliga rättigheter bara gäller när det inte strider mot Sharia, uttalar sig nu mot yttrandefrihet. Det här är skandalöst.

Som svar på mohammedfilmen uttalade sig FNs generalsekreterare om filmen idag.

”Skandalös och skamlig.” Det är FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moons omdöme om den omtalade nidfilmen som givit upphov till stora protester i den muslimska världen. Yttrandefriheten är en omistlig rättighet, säger Ban vidare, men lägger till att den ska garanteras och skyddas när den används för allmän rättvisa och ett allmänt syfte.

– När vissa människor använder yttrandefriheten för att provocera eller förödmjuka andras värderingar och tro, då kan den inte skyddas på samma sätt, sade generalsekreteraren enligt AFP.
SvD

Det är med andra ord omistligt att FN vill inskränka yttrandefriheten till att inte omfatta uttalanden som kan uppfattas blasfemiska och kränkande för muslimer. Man behöver inte ens ha fantasi för att tolka uttalandet på det sättet.

Detta skall ses i bakgrund till EUs uttalande som också de gör ett ställningstagande mot filmens omistliga rätt att uttryckas som en självklar del av yttrandefriheten, oavsett vad världens muslimer tycker om detta.

Vi bör med andra ord inte bli förvånade om det i en snar framtid framkommer EU-direktiv om att yttrandefriheten inte får kränka mänskliga rättigheter, så som de definieras av FN. Dvs inget som kan göra någon lättstött muslim ledsen.

Eftersom det är vår regering och inte folkets åsikt som gäller, så bör vi inte heller bli förvånade om våra politiker tycker det är helt i sin ordning att inskränka yttrandefriheten på detta sätt. De vill ju trots allt inte framstå som rasister, eller hur?