Islam är islam är islam

Jag inser att det blir mycket islam-bashing här, men jag tycker det är viktigt att inte vika sig för PK-media och blunda för de problem som Islam faktiskt har, av rädsla för att framstå som främlingsfientlig. För mig är det viktigt att vara intellektuellt ärlig, oavsett hur obekvämt det är. Kanske i synnerhet just när det är obekvämt!

Definitionsrätten för vad islam är har majoriteten av muslimer, inte den enskilde personen som önskar kalla sig muslim. Det är inte var och ens rättighet att själv definiera islam, helt fritt utan några som helst grundpremisser. Precis som jag som enskild person kan kalla mig exempelvis liberal, men om jag inte ställer upp på grundläggande liberala värderingar så är jag inte liberal, oavsett vad jag kallar mig.

Ord har betydelse. Begrepp har definitioner. Utan detta blir orden meningslösa. Därför är inte islam vad helst individen önskar bara för att det också råkar vara politiskt korrekt.

Islam är inte en accepterande religion, precis som inte katolicism är det. Den är auktoritativ, repressiv och konservativ. Att förvänta sig att muslimer ska acceptera jämställdhet, sexuella minoriteters rättigheter etc är absurt, när den absoluta majoriteten av alla muslimer i Sverige är födda och uppvuxna i kulturer där homosexualitet straffas med döden och kvinnor förväntas lyda sin man. Bara för att man blir svensk medborgare anammar man inte svenska värderingar!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=mGafY8CScmA

Det finns heller ingen ”sekulariserad” islam som motsvarar kristendomens svenska kyrka där alla är välkomna att tro lite som de vill och förhållningen till tolkningen av ens heliga skrift snarare är spirituell i största allmänhet, än specifikt traditionellt kristen. Muslimer är inte muslimer som svenskar är kristna. Islam har en stark koppling till kulturer som är mer eller mindre repressiva. Visa mig ett sekulärt modernt land motsvarande Sverige där majoriteten av befolkningen bekänner sig till Islam?

Så när muslimer förespråkar särlagstiftning, uttryckligen säger på en webbsite som ska syfta till att motverka fördomar om islam att homosexualitet ska straffas med döden och att en man får slå sin fru, så är det inte enskilda undantag. Det är såhär islam ser ut! Om det går som en anka, låter som en anka och ser ut som en anka så är det med största sannolikhet en anka! Varför kan ni inte bara acceptera det?

Kan vi sluta att gå till islams försvar ständigt och jämt i någon slags missriktad, närmast panisk önskan att framstå som accepterande av andra kulturer? Kanske kulturen vi försöker acceptera faktiskt är destruktiv och inte förtjänar bemötas med acceptans utan med fördömande?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=DQsPXNlM1gc

Andra om detta: Newsmill,