Inga homosoldater i Frälsningsarmén!

Döm inte på det att ni inte själva må bli dömda, sa Jesus. Men det verkar Frälsningsarmén strunta i när de diskriminerar homosexuella personer, som de menar ”lever i synd” och därför inte kan anställas som”soldater” i Frälsningsarmén.

För en stund tänker jag ta på mig Jesusglasögonen och argumentera ifrån en kristen tro, eftersom jag trots allt är uppvuxen i en pingstförsamling och har tämligen god koll på kristen tro och kristna resonemang.

Synd är något vi alla lever i, enligt kristen tro. Det är därför Jesus dog och det är därför vi ska be om syndernas förlåtelse, gång på gång. Det är inte så att man någonsin uppnår en syndfri tillvaro, för eftersom blotta tanken på något syndigt kvalificerar en som syndare så lever vi alla i synd – hela tiden – homosexuella eller inte. Det finns vidare heller ingen gradering mellan olika synder. Det är inte värre att tänka en syndig tanke än att mörda eller ha homosex. Någon sådan gradering finns inte*, annat än som ett resultat av olika kristna samfunds egna initiativ.

Vidare är synd något mellan individen och Gud, inte en samhällsangelägenhet. Döm inte på det att ni inte själva må bli dömda, sa Jesus, ett synsätt som Frälsningsarmén och många andra kristna uppenbarligen inte anammat. Istället leker man Guds ställföreträdare på Jorden och dömer hejvilt närhelst man får chansen.

Att fördöma är att döma. Alltså bör kristna aldrig uttala sig om rätt och fel, utan enbart hänvisa till vad det står i Bibeln och möjligen bön för att guida oss var och en om huruvida det vi läser tolkas rätt enligt Gud eller inte. Inget dömande, det sa Jesus och det går omöjligen tolka som bildligt tal.

Gå och synda inte mer, sa Jesus. Men kristna är inte Jesusminiatyrer och har ingen rätt att göra sådana uttalanden. Det kan nämligen inte ske utan fördömande och vad har vi konstaterat att Jesus sa om att döma?

Om vi sedan tar av oss Jesusglasögonen så vill jag konstatera att jag personligen inte är emot diskriminering. Det är en fråga om äganderätt och den som äger en organisation ska ha rätten att sätta vilka godtyckliga regler som helst. Men andra sidan av det myntet är att du som människa har en moralisk skyldighet att bojkotta vidriga organisationer som Frälsningsarmén och deras människosyn.

Därför är jag glad att Kalla Fakta tar upp det här och ger oss o-kristna möjligheten att döma och fördöma Frälsningsarméns omoraliska beteende.

*Den enda synd som inte ska förlåtas enligt Jesus är synd mot den Helige Ande.