Tony Blair debatterar Christopher Hitchens

Två större namn i en debatt om religionens värde för mänskligheten kan väl knappast tänkas (möjligen om påven ställde upp) än dessa två.

Christopher Hitchens och Tony Blair möts i en debatt i Toronto, Kanada.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=4JDCHPF8m7g

 • K-SATANAS

  Förutom att ljudet ligger ca 2 sek före munnen, så är det Ok.
  Men jag begriper inte vistsen med att debatera självklara saker. Varför debaterar man ? Alla har vi våra åsikter och lär inte ändra oss, oavsett vad.

  De enda tänkbara som finns att fiska upp är de som inte har någon åsikt i en fråga. Men beträffande religion, ställer jag mig mycket tvivlande, där har alla en åsikt. Blir som vanligt att spe på sina egna argument att få sin egen övertygelse bekräftat och kanske försärkt.

  • Anonym

   Du har onekligen en poäng. Dock kan ett fåtal vara påverkbara utav argument. Men under längre tid isåfall.

   Jag undrar själv hur många Richard Dawkins har konverterat med sin böcker…

   • Kullback-Leibler

    http://richarddawkins.net/letters/converts

    Bara att börja räkna. Och det här är bara dom som skrivit till Dawkins.

    • Ssargon

     Om du kikar lite på vad folk har skrivit så är det få övertygade troende som blivit konverterade. Böckerna har mer varit ett stöd för de som inte längre tror men har problem i vardagen.

     Att plocka upp, läsa igenom och acceptera innehållet en bok bok som sant som ”predikar” motsatsen till det man själv tror på är en nästan övermänsklig handling.

     • Men på sikt kan man övertalas om man har en känsla för intellektuell hederlighet. Det var så jag själv till slut lämnade kristendomen och blev agnostiker, för att sedan (när jag läste The God Delusion) börja kalla mig ateist. :)