Att dö med stil

Jag vet inte riktigt hur Carola resonerade när hon gav dyr parfym till ett barn som varken har mat, hus eller kläder. Det minsta man kunde begära är väl ändå att hon genom lite förbön hade förvandlat parfymen till vin, eller något annat drickbart? Eller var tanken att hans lik skulle lukta gott? Vem vet. Luft och bön, det är kanske allt man behöver för att leva. Jag tycker Carola borde prova på den dieten.

– Jag har hört talas om att det skulle finnas en dam som skulle skicka något brev, men jag har aldrig fått nått, säger Edens Dorelus.

”Det här är Edens”, viskade någon och pekade mot pojken.

– Edens, är det du? Vad du har vuxit, sa Carola.

Sen kramade hon honom och log mot kamerorna. När bilderna var tagna och Edens sagt några förvirrande ord till pressen lovade Carola ett längre möte dagen efter och då skulle Edens få en present.

– Jag tänkte att jag kanske skulle få mat eller kläder. Eller pengar som jag skulle kunna ge till mamma så hon kan köpa saker och sälja vidare så vi får mer pengar, säger Edens.

Men när Carola Häggkvist nästa dag kom till deras enkla hus med spruckna väggar fick han varken mat eller pengar. I stället hade den svenska sångerskan tagit med sig en flaska parfym Hugo Boss Soul, 90 milliliter, en gåva från sonen Amadeus. Rekommenderat pris i Sverige: 620 kronor.

Det är fint med kristna värderingar.

Hoppets stjärna har iaf en nykter syn på fadderverksamheten.

– Vi informerar aldrig våra fadderbarn om vilka som är deras faddrar för att det inte ska bli några förhoppningar för dem om att allt ska ordna sig bara för att den är rik eller känd eller så.