I brist på ftp, Dropbox!

I jakten på en tjänst för att skicka större filer snubblade jag över Dropbox. Det är en tjänst som låter dig dela filer med fler datorer/människor, utan krångel med FTP-program eller dylikt.

Senast igår när jag installerade om min laptop behövde jag skicka filer mellan mina datorer. I detta fall var det enkelt, eftersom bägge satt med samma nätverk och operativsystem och att dela filer via hemnätverket gick därmed förvånansvärt problemfritt. Men ibland har man datorer på olika håll där man ändå vill kunna komma åt samma material.

Visst går det släpa med sig en bärbar hårddisk och ska du flytta större filer kan det vara den bästa lösningen, men arbetsfiler är ju inte sällan relativt små och då räcker Dropbox gratistjänst på 2GB (med uppgraderbara alternativ upp till 100 Gb för $19.99/månaden).

FTP är också ett alternativ och vissa program har integrerade FTP-lösningar som är smidiga att använda (t.ex. Dreamweaver) också med flera användare. Men med Dropbox funkar det med alla filer, oavsett var du befinner dig i operativsystemet. Kopiera filen till din Dropbox-mapp, så synkas denna och sen har du tillgång till allt innehåll på alla datorer via deras Dropbox-mapp.

Just att man slipper logga in och använda ett separat program är det som gör att jag uppskattar denna lösning. Helst hade jag velat se att man listade mappen i Send to-listan, men jag vet inte hur man kan redigera denna. Någon som vet?

Lite gratisreklam för en uppskattad tjänst, iaf. :)