Google Alarm

Är du nyfiken på hur mycket information som egentligen går raka vägen till Google när du surfar? Om du känner dig otrygg med att lämna ut så mycket information om dina surfvanor till Google så finns det nu en addon till Firefox & Chrome som heter Google Alarm.

Google Alarm varnar varje gång du besöker en webbsida där information skickas till Google. Om inte annat kan det vara ett uppvaknande för hur mycket data som faktiskt samlas hos Google. Tyvärr lär alla ständiga varningar också göra dig aningens uppgiven.

Här hittar du denna addon.

 • Tomas

  Om man enkelt vill spärra att informationen skickas till Google kan man lägga till t.ex. dessa rader i sin host-fil

  127.0.0.1 http://www.googleanalytics.com
  127.0.0.1 googleanalytics.com
  127.0.0.1 ssl.google-analytics.com
  127.0.0.1 pagead.googlesyndication.com
  127.0.0.1 pagead1.googlesyndication.com
  127.0.0.1 pagead2.googlesyndication.com
  127.0.0.1 pagead3.googlesyndication.com

  Så här hittar du var just din host fil finns: http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_file#Locatio

 • Onaqui

  De säger ju att de vill ha informationen om dina ”surfvanor” för att kunna göra en bättre sökmotor för dig osv, men att samla så mycket personlig information är ju ett rent helvete. Jag vet inte hur standarden för hanteringen av informationen är men Vänsterpartiet vill ju iaf införa en ny utgångspunkt för hur man hanterar sådant. Utgångspunkten ska bli att man tänker att informationen KOMMER att läcka ut någon gång, man tänker inte att den ”kan” läcka ut. Jag antar att piratpartiet vill samma sak här.

 • Andreas

  Jag tycker plugin:en Ghostery är väldigt bra för att just förhindra allt informationssamlande.
  http://www.ghostery.com/

 • Amarso

  Jag har testat en gång att blocka t ex ”ssl.google-analytics.com”. Men då när en sida skulle laddas, och den ville ladda från/till den sidan först, så vägrade läsaren ladda sidan alls. Så jag fick ta bort blockeringen. Har för mig att jag gjorde detta i FF.
  Att ta emot data från Google är ju en sak. Men att SKICKA är som sagt en helt annan femma.
  Jag är till och med vaksam när kraschloggar vill sända data.

  Det bästa vore ju om man hade full koll i sin dator vilka data som skickas, åtminstone.

  Jag kommer nog inte testa den här pluginen, för övrigt, eftersom jag redan misstänker hur mkt data Google samlar. Jag kommer bara bli först ännu mer irriterad och upprörd och sen kommer jag lessna på alla meddelanden.
  Google är överallt. Jag tycker det borde införas en lag att inget av det de nånsin samlar eller samlat in, ska kunna bli publikt, ens om ett riktigt grovt brott begåtts. Möjligen om brottet var mot ett rikes säkerhet, isf.
  Annars, vad gör egentligen Goolge med alla data? Spårar de folk?
  Skulle inte förvåna mig om de arbetar ihop med FBI eller så.

  Är det inte dags snart att de gör en uppföljare eller remake förresten på Enemy of the State? Det är en av mina favoritfilmer! :)

 • Yawn

  Finns en filterlista till AdBlock gjord av samma person som gjort den mest populära listan, EasyList. Tror den heter EasyPrivacy och den blockerar en hel massa URLer som kränker ens privatliv och integritet, Google Analytics bland dem. Rekommenderas starkt!