SPOTS review

Oftast när jag skriver här så brukar det handla om politik, men då och då så fastnar jag i andra saker och sista dagarna så har jag suttit och tittat efter bra extensions och apps som underlättar vardagen.

Då och då dyker det upp något nytt som verkligen funkar bra och som får stor betydelse i min vardag. Igår snubblade jag över SPOTS och jag tror det här är en app som har potential att bli just en sådan.

SPOTS är en app som du kör i mobilen (android) och i din webbläsare som extension (chrome). Den synkar dina favorit-sidor och det en startskärm där du snabbt kan nå dina favoritsajter. Men dessutom så synkar den SMS från din mobil, vilket jag finner väldigt smidigt.

Min bank har t.ex. pin-koder som den skickar via SMS. Nu kan jag kopiera direkt i webbläsaren och måste inte fumla med mobilen och skriva av koden. Vill jag SMS:a någon som jag av nån anledning inte kan nå via Facebook Messenger, Skype eller liknande, så kan jag göra det direkt i webbläsaren.

Men det jag gillar är framförallt att startsidan innehåller allt väsentligt och är enkel att använda och konfigurera. Jag har saknat att ha en startsida där mina vanligaste sajter alltid finns klickbara, istället för att behöva navigera bökiga bokmärkesträd etc. som mer påminner om en underklädeslåda där man aldrig hittar de trosor man vill ha…

spotsJag fick censurera min historik, eftersom jag inte har lust dela med mig av den, men ni fattar poängen. ;)

Uppe till höger är kontakter och ett klick för att skicka SMS eller läsa SMS-historiken med olika kontakter.

Så vill du ha en startsida som är mer än bara ett google-sökfält eller liknande, så är det här ett tillägg jag rekommenderar!