Prylrecension

Jag fick hem en docka idag. Ja inte en sån docka, utan en mobil-docka. Blev det inte mer begripligt? Titta här så ska jag visa…

Våra föräldrar hade Claes Ohlson – vi har CoolStuff.com. Prylmeckat som ruinerar din plånbok och gör varje dag till julafton, med saker du inte ens visste att du behövde… Eller saker du helt uppenbart inte behöver men bara måste ha!

2014-06-02 13.37.49
Paket. Man blir aldrig för stor för glädjen i att öppna ett paket!

Det är en fancy förpackning. Den åtnjuter vi i en halv sekund innan vi sliter upp den. Inga fingrar skadade och sax behövdes inte. Tack och lov för det.

2014-06-02 13.38.43
Fancy förpackning.

Alla prylar framplockade. Docka, USB-sladd, plastprylgrej och utbytbar mjuk kudde för den som har tjock mobil. Min Nexus 5 sitter bekvämt på default-kudden.

2014-06-02 13.39.46
Stuff.

Beroende på vad du har för mobil och var laddningsjacket sitter så kan placeringen i dockan bli lite asymmetrisk. Flickvännens mobil hamnar uppochner och förskjuten åt sidan. Men det är ju inte dockans fel att Alcatel har satt USB-kontakten på fel ställe i sin OneTouch. Hur tänkte dom där egentligen?!

2014-06-02 14.01.42
…Inte som dom andra barnen?

Min mobil däremot, sitter som gjuten.

Så, betyg då?

+ Den är enkel att montera. In med sladden genom plastbiten. Eftersom det är USB så måste du vrida minst tre gånger innan den hamnar rätt. Det beror inte på dockan, USB lyder nämligen under en egen naturlag som säger att du aldrig kan välja rätt vinkel på första försöket.

+ Dockan är relativt tung, så den står stabilt på skrivbordet, vilket gör att den känns gedigen och inte som nån billig plastbit. Det tackar vi för!

– De silvriga var slut, jag hade nog hellre haft en sån egentligen, men den svarta funkar också. Det finns en dyrare modell med plats för två enheter samtidigt. Eftersom man oftast inte laddar allt samtidigt så vet jag inte om det är nödvändigt, det beror kanske lite på hur gamla batterier man har och om de är i slutet av sitt liv så de måste laddas minst en gång om dagen. Men då kanske man ska lägga pengarna på en ny mobil istället.

mobilidocka
Min mobil i dockan, fotad med flickvännens mobil

Totalt: Utmärkt produkt! Vi skaffar nog en till så vi kan ha en laddare för våra Apple-produkter också, men eftersom det är mobilerna som laddas oftast så får dom förtur på dockan!

Länk: HowCool.com/EverDock