Sexig != sexistisk

Det finns en allmänt spridd föreställning i det här sexnegativa landet att om någon framställs som ”sexig” i något sammanhang så är det en kollektiv kränkning av alla människor av det kön man anses tillhöra. Det är ju förstås helt absurt.

Visserligen flyger det ganska bra när det ”drabbar” kvinnor, eftersom kvinnor alltid ska vara offer. Barn går också bra. När det är män som är offret så börjar folk dock småle, för där går det liksom inte riktigt att ta på allvar längre.

Det handlar inte längre om att skydda någon från övergrepp utan snarare om rättvisa på en femårings nivå. ”Får inte kvinnor visas som sexiga så ska fan inte män heller få visas så!!!111”

Det är på den nivån kränkningar i samhället har hamnat idag. Mest kränkt vinner.

Är det konstigt att folk vill lägga ner DO?

Men, men, men; det objektifierar ju kvinnor/män/barn/hamstrar etc!!1111!

Ja, och? Vad är det i objektifiering som är så hemskt? Varenda människa som haft en snuskig fantasi om någon de inte känner har objektifierat någon för sin personliga njutning. Det är ett fullständigt normalt beteende.

Har du pullat till Tom Cruise? Grattis, du har objektifierat Tom Cruise! För jag tror nämligen inte det var i beundran för hans skådespelartalang och hängivna religiösa moral som du blev blöt i trosorna av honom. Det var för att han har en blick och ett leende som fick det att rinna till.

Objektifiering är inte något dåligt per se. Objektifiering blir dåligt först när man har en allmänt objektifierande syn på alla människor tillhörande en viss grupp, enbart för att de kan sägas tillhöra den gruppen. Fördomar, är ett annat ord för det. Om du är så dum att du tror att alla män existerar enbart för din visuella njutning efter att ha sett Boxer-Robert på bild, ja då har vi onekligen ett problem, men kanske har framförallt du ett problem när verkligheten möter dig och inte lever upp till dina fantasifulla förväntningar.

Vad är det som är negativt i att framställa en man/kvinna etc som sexig? Ingenting givetvis. Det handlar bara om det alltid närvarande kristna arvet av sexualmoral. Händerna på täcket och våga inte tänka snuskiga tankar om någon du ser på bild!

Jag förstår om det känns jobbigt att se vackra människor på bild när man är ful. Det är inte kul att jämföra sig och inse att man dragit det kortaste strået. Jag har t.ex. ganska liten kuk och det skulle ju kännas jobbigt att jämföra sig med Rocco om hela min tillvaro hängde på att jag måste ha en stor kuk (ist kompenserar jag med awsome tuttar, ben och leende ;P).

Men det är ju något jag i så fall lägger på mig själv, i den mån det skapar press på mig. I övrigt är det ju helt enkelt så att det finns en hel del kvinnor som vill ha stor kuk och då är jag ju ett dåligt val som partner. Precis som det finns många män som gillar kvinnor med smal midja och markerade höfter.

När vi börjar censurera oss för att upprätthålla en politiskt korrekt, snäll och totalt verklighetsfrånvänd bild av vad människors ideal är, då börjar vi närma oss ett hycklande samhälle där ingen säger vad de egentligen tycker och alla ljuger för att framstå som de har ”rätt” åsikter.

Det finns säkert de som tycker det låter fint, men jag är inte en av den.

Andra om detta: Min tanke är fri,