Killar och tjejer kan inte ha platonisk vänskap

httpvh://www.youtube.com/watch?v=T_lh5fR4DMA

Som en person som levt i 24 år med manligt könshormon och 3 år med kvinnligt kan jag intyga att det finns bara två sorters killkompisar:

De man haft sex med och de som vill ha sex med en.

Jag har fått förklara detta för tjejkompisar många gånger, att de är naiva om de tror att deras killkompisar inte är tända på dem. Flirta med dem när de är fulla och se hur långt du kommer. Du kommer få ligga varenda gång.

Det betyder inte att den enda anledningen till er vänskap är att han vill ha sex med dig (fast det kan förstås vara så också, men det märker du antagligen om han är ambivalent till att träffas och går från att vara jättepå till att va totalt ointresserad och upptagen.) Men skulle han säga nej om du föreslog sex om ni bägge var singlar etc? Nä, den chansen är minimal om han inte är bög.

Det mest fascinerande är att nästan alla killar håller med om detta, medan tjejer ofta naivt säger att ”men vi är visst bara vänner” och sen frågar man killen när tjejen inte är med så får man bekräftat gång på gång att han visst absolut skulle kunna tänka sig sätta på tjejen ifråga…

Det är humor.

 

 

 • Kinkym54

  I stort har väl fröken rätt som vanligt , men det är ingen generalklausul på något vis. Men faktum är nog att killar tänker ju lite mer med kuken, än vad som är nyttigt alla gånger. Sen beror det ju på utseendet på kompisen. En ful tjej har säkert killkompisar, som inte vill sätta på, så är det ju bara.
  Men alla är vi ju inte helt lika. Finns väl många ” sexbomber” som jag aldrig skulle kunna tänka mig att sätta på, även om jag skulle orka. Jag tror också helt klart det är fråga om vilken ålder man befinner sig i och vad man villa ha och få ut av livet.
  Ju yngre man är , desto viktigare verkar själva tömningen vara. Finns då en naturlig koppling en en ”matchomentalitet”, handlar mycket om erövringar, troféer.
  Men generellt sätt ligger lilla fröken ganska så rätt i sin analys.

 • Intyga hur mycket du vill, det gör det inte sant. Även om jag lugnt kan erkänna att jag är enligt ovanstående så vet jag både killkompisar och tjejkompisar som har mycket bra platonisk vänskap.

  • Det har dom säkert men jag tror fortfarande killarna gärna hade haft sex med dem om dom slapp tänka på konsekvenserna. :P

   • nef

    Jag kan nog inte annat än att hålla med dig. Det knasigaste av allt är ju att när jag ifrågasätter sambons ”vänskap” med diverse kvinnor så får jag skam kastad på mig i form av att jag är så jävla svartsjuk. Så kan det också bli…

 • Nicholas Miles

  LOLheteronorm.

 • Kim

  Betyder detta då också att bögar inte kan bara vara vän med andra killar och att bisexuella killar inte bara kan vara vän med någon alls? Känns som att det skulle vara en märklig generalisering…

  • Beror ju på om deras vänner också är bisexuella eller om dom är straighta.

 • Johan

  Då får jag väl säga att jag är undantaget som bekräftar regeln. Sen man gått över 30 så är man bra mycket kräsnare av sig än vad man var innan, och jag skulle inte vilja ha sex med någon av mina tjejkompisar även om jag fick =)

 • Maria

  Det beror väl på vad man menar med att vara vänner då? En av mina allra bästa vänner är kille, och även om vi är attraherade av varandra betyder inte det att vi är mer än vänner, eller vill vara. Om vi båda var singlar samtidigt finns väl möjligheten att vi skulle ligga med varandra, men jag tror inte att det skulle hända eftersom vi värderar det vi har och inte vill riskera det…

  • Ja, men slapp han tänka på konsekvenserna så hade han velat ligga med dig.

 • Josef

  Som en heterosexuell person som levt i 26 år och haft diverse tjejkompisar utan att ha velat ha sex med dem, men även haft många sexuella relationer, samt är psykologi-studerande så kan jag intyga att det du skriver är en stor fet hög med BULLSHIT ;)

  Bevis för detta: http://psycnet.apa.org/?&fa=main.doiLanding&uid=2002-08416-008