Skäms Örebro!

Nu har vi fått bekräftat att turnémördarna från Örebro kom från Vivalla. En tidigare medelsvensson-idyll som blev bekant med hela svenska folket på 90-talet i tv-serien Svensson-Svensson. Idag är området ett utanförskapsområde med egen islamist-rekrytering.

Redan när jag bodde i Vivalla för ca fem år sedan, så var det ett område långt ifrån den radhusidyll jag föreställt mig innan jag flyttade dit. Jag blev varnad från att gå genom centrum på kvällarna, eftersom ungdomsgäng (invandrarungdomar) knivrånade folk. Något jag själv fick uppleva kring 22:00 en ljus sommarkväll på väg hem från min kusin som bodde i bostadsområdet intill.

Två unga män med afrikanskt ursprung gav mig en käftsmäll och höll fast mig med hot att knivhugga mig (jag såg dock aldrig någon kniv) om jag inte överlämnade min mobiltelefon. Abonnemanget hade gått ut och jag väntade på leverans av en ny, men principen var viktig för mig och det tog dem en stund innan jag gav med mig. Även om de inte hade kniv så hade jag ingen lust hamna på backen och riskera bli sparkad sönder och samman. Kränkningen var det verkliga brottet och satte djupa spår i flera år efteråt.

Örebro Kommun (C) tycker nu att man bör prioritera resurserna på att ge terapi för traumatiska upplevelser, åt ungdomar som åkt till mellanöstern på mördarturné.

– Vi har diskuterat hur vi ska arbeta för att de här killarna som har kommit tillbaka inte åker igen, och att de bör få hjälp att bearbeta de traumatiska upplevelser som de har varit med om, säger Rasmus Persson (C) till SVT Tvärsnytt.

SVT

Det stötande här är inte primärt att man vill förhindra att de gör ännu en mördar-tour, utan att man med begränsade resurser i en psykvård som redan går på knäna, väljer att prioritera människor med uttalat uppsåt att döda andra människor som inte delar deras verklighetsfrånvända religiösa tro, framför de många andra som behöver samma terapi, många förmodligen för att de flytt från just dessa områden där IS/Daesh hugger huvudet av barn och tar kvinnor som sexslavar.

Men det stannar inte vid terapi, man vill ge dessa efterblivna massmördare förtur till jobb också!

Allt enligt det socialistiska resonemanget om att socioekonomiskt utanförskap gör människor kriminella. Att det skulle finnas något egenansvar och att de flesta oavsett ekonomi inte rationaliserar och agerar i syfte att bli massmördare, lämnar man lämpligt nog åt sidan. Det skulle ju kunna underminera den bekväma förklaringsmodellen som gör förövarna till offer. Strukturell naivitet är bara förnamnet. Det här är politik som saknar allt vad moral heter och som snarast borde kriminaliseras.

Samtidigt lämnar allt fler Vivalla, eftersom islamisterna tagit över.

– Det finns ett hot, och hotet är inte i mellanöstern utan hotet finns i dag i Örebro, säger han.

Vågar inte julpynta

Han berättar om en rädsla bland muslimer som känner sig övervakade av extremisterna, och om kristna som inte vågar julpynta sina fönster för att de är rädda för att grannen sympatiserar med IS.

– Vi känner ingen trygghet längre. Absolut inte. Många människor känner att det inte finns något annat att göra än att flytta från Vivalla.

SVT

Antyder nu någon att det skulle pågå en islamisering, så får de förstås snabbt förklarat för sig att så inte är fallet. Detta har inget med islam att göra. Den enorma rosa elefanten i rummet som trampar sönder allt i sin omgivning och som ingen vågar tala om, än mindre konfrontera, den finns inte!

Ett land som belönar turnémördare, som kryper för religiös fundamentalism och som relativiserar terrorism, förtjänar att lida. I en objektiv verklighet så spelar det roll vad man gör. Det kommer dessa naiva, verklighetsfrånvända populister tids nog bli varse.