Verkligheten i kommunerna

Godmorgon, sovit gott? – Sverigedemokraterna är i många kommuner nu så stora att det framstår som allt mer absurt att vägra ens tala med dem.

I takt med att detta uppmärksammas av allt fler kommunpolitiker som alla möts av en gedigen ovilja att lyssna av riksdagspolitiker, blir det allt mer uppenbart hur etablissemanget i Stockholm saknar all kontakt med verkligheten.

Det framstår inte som märkligt mot bakgrund att det inte är i Stockholm som de flesta asylanter hamnar och sedan kräver enorma resurser hos skola, boende och andra kommunala ansvarsområden, ofta helt utan förvarning och möjlighet till planering.

Nej, det är kommunalpolitiker som får ta det praktiska ansvaret för immigrationspolitiken och hantera upprörda medborgares protester när asylmottagningen tar allt mer resurser från andra ansvarsområden. Och att då fortsätta ignorera det resulterande allt mer ökande stödet till Sverigedemokraterna kan förstås bara leda till att stödet ökar.

Ignorera ett parti som på vissa håll är det största eller näst största i kommunen är en metod som inte fungerar, som är antidemokratisk och som straffar sig framförallt för alla andra partier än Sverigedemokraterna på sikt.

– Det finns en risk att styrande minoriteter får leda kommunen på andra partiers beslut och det är ingen särskilt intresserad av.

Ett sådant scenario kan bli möjligt i Svalöv. Där tänker C och M lägga ett eget budgetförslag som utmanar den S-ledda minoriteten.

– Röstar SD på vårt förslag får de rödgröna hantera en borgerlig budget, säger Jörgen Sjöslätt, ordförande i Centern.

Niklas Karlsson pekar redan nu på den konstitutionella nödutgång som finns.

– I det här läget kan jag inte utesluta extraval, understryker han.

SvD.se

De som inte lever i bubblan och enbart umgås med likatänkande, förstår och ser detta. Frågan är om de som lever i bubblan överhuvudtaget är intresserade av att höra sanningen, eller om de helt enkelt tänker köra sitt spår, hela vägen in i kaklet…