Stum av förundran

Jag ska villigt erkänna att jag inte riktigt förstår beslutet att bilda kartell med mellan Alliansen och Socialdemokraterna + Miljöpartiet. Min analys dröjer därför tills vidare.

Jag har ju ett ganska gott track-record när det gäller att analysera politisk utveckling, men det här valet av o-val förstår jag inte. Det stör mig, för det betyder ju att något av det jag trott mig veta, inte är korrekt. Eller så har jag förbisett något viktigt som förändrar hela ekvationen.

Kanske var det förhoppningarna och de positiva känslorna inför ett nyval som tog handen över det rent sakliga. Jag ser bara inte hur. Kanske har jag missförstått vad överenskommelsen egentligen innebär. Det lär isf visa sig. Kommentera gärna vad ni tror styrde beslutet!

Reaktionerna bland gräsrötterna har hur som helst inte uteblivit. Det verkar som bägge sidor är upprörda, såväl socialdemokrater som alliansväljare. Moderaterna fick panik och började radera kommentarer en masse på sin Facebook-sida.

 • Lundin Ale

  Ja, man vet inte, men kanske att några interna opinionsundersökningar visat på ett eller två borgliga partier åkt ur riksdagen vid ett extraval; och (naturligtvis) att SD ökat än mer. I så fall visste Löfvén att Alliansen visste att Löfvén visste och så hade Alliansen ingenting att svara med när Mästerförhandlaren gav dem sitt ultimatum. Och fällan slog igen!

  Så interna, icke publicerade, opinionsundersökningar är min teori. Desperationen och det ruttna slutresultatet tyder på att de måste haft vetskap om någonting som är värre och jobbigare än att få kommunpolitiker och medlemmar att glömma detta innan nästa valrörelse, då man åter med entusiasm väntas samlas kring nya smart utmejslade paroller.

  ”Alliansen, för att vi säger emot” ”Vi drömmer om en annan politik” ”Alliansen, vi hålla edra hjertan på hvid gavfel” ”Alliansen, vi lägger ner vår röst för att inte vinna”

  Eller vad man nu hoppas få ut valarbetarna med i regn och rusk för att bära ut valsedlar, knacka dörr och reparera valstugor som vänstern solidariskt vandaliserat.

 • Pelle Andersson

  Tror att det är den gamla klassiska, follow the money. Nomenklaturan i Stockholm börjar bli oroliga för sitt bekväma liv när de ser hur SD växer. Nästa steg är att förbjuda SD med hänvisning att dessa är grundlagsvidriga då Sverige skall vara ett mångkulturellt land enligt vår senaste grundlagsändring. Naturligtvis så kommer det att vara med de vanliga flosklerna, för Sverige och allmänhetens bästa. Men i verkligheten så skiter de högaktningsfullt i det svenska folket.