En summering av läsvärda artiklar

Tino Sanandaji, nationalekonom, går grundligt igenom och sågar ETCs artikel med fotknölarna. Som vanligt när PK-media ska granska vad de påstår är lögner från Sverigedemokraterna, så gör de ett snällt sagt, tunt arbete.

Tino Sanandaji – ETC och Mediavärlden granskar lögner – (blogg)

Samtidigt skriver Tove Lifvendahl på SvD om hur sjuklövern måste börja ta problemen med integrationen på allvar, för att kunna erbjuda ett alternativ till den allt mer växande skaran som röstar på Sverigedemokraterna. Jag håller i sak med henne, men det finns ingen tid för att utforma sådan politik innan valet hos Allianspartierna. De kommer gå till val på samma sak som de redan gjort. Det välbehövliga reformarbetet inom främst Moderaterna i denna fråga, kommer utebli med en ny partiledare i form av Kinnberg-Batra.

I Skaraborg berättas från en anställd på Arbetsförmedlingen hur tröstlös situationen ser ut i den nuvarande situationen med massinvandring av asylsökande som inte kan integreras överhuvudtaget.

Den mest delade artikeln på SvD är skriven av Nuri Kino och handlar också den om den misslyckade integrationen och migrationspolitiken som inte tar något långsiktigt ansvar överhuvudtaget, utan bara verkar handla om att öka inflödet till max.