Vilseledande propaganda

Regeringen vill få oss att tro att invandring från underutvecklade länder är en resurs för samhället. I praktiken utgör de bara ekonomisk dränering som måste tas från skola, vård och omsorg. Men det får man inte säga.

”Initialt så kostar det. Men man måste också se att det är lönsamt för samhället i stort. Hur ska man kunna koncentrera sig på SFI när man måste oroa sig för nära och kära, om de är i livet överhuvudtaget. Är det då inte bättre att vi får till en återförening som bidrar för en bättre integration så man kan verka i samhället så småningom?”
– Gunvor G Eriksson (mp)

Givetvis påverkar det ens förmåga till integration dåligt när man har hälften av sina barn i ett annat land! Men saken är ju den att en kvinna från Somalia som saknar utbildning och är analfabet även på sitt eget språk, ligger gissningsvis 20 år efter en svensk högskoleutbildad ungdom utan arbetserfarenhet. Det är dessa två som konkurrerar om samma jobb.

Även i det mest optimala fall så kommer hon i verkligheten aldrig utgöra en resurs för det svenska samhället. Detta är den cyniska verkligheten.

Att därför tala om invandring från underutvecklade länder som Somalia, Afghanistan mfl. som en tillgång för det svenska samhället är inget annat än ogenerad lögn och vilseledande propaganda.

Visst kan man argumentera utifrån humanistiska perspektiv för att ta emot invandrare från dessa länder, men att låtsas som att det rör sig om något annat än en livslång försörjning på skattemedel är inte ärligt. Sverige har inte den sortens lågkompetensjobb som dessa grupper i andra länder med större inkomstskillnader kan erbjuda.

Lyssna: Anhöriginvandring från Somaila