Piratrörelsen i Sverige är död

Det var många som var kritiska mot Rick Falkvinges toppstyrande ledarstil. Man menade att Anna Troberg med sin mer resonliga framgång skulle ha lättare att nå fler väljare och att fler skulle lyssna på henne. Med mer demokrati i partiet skulle partiet…

Ja, jag vet inte vad som var tanken. Jag var personligen emot demokratiseringen. Jag menade att partiet var framgångsrikt för att det hade en genial partiledare som visste hur man fick uppmärksamhet i media, som inte var rädd att göra provocerande uttalanden oavsett om precis alla höll med eller inte. Han hade rätt i sak och det är inte alltid populärt!

Men partiledarbyte blev det. Rick Falkvinge avgick och Anna Troberg tog vid. Sedan dess har det inte varit några klavertramp. Faktiskt inte mycket tramp överhuvudtaget. Finns Piratpartiet kvar överhuvudtaget i dagsläget?

Att Piratrörelsen är stor internationellt och kanske framförallt i Tyskland tror jag många vet, men i Sverige verkar den ha dött helt.

Anna Trobergs blogg verkar handla mer om henne som person än om någon given roll som partiledare (Piratpartiet är bara en av flera rubriker, på tredje plats, efter bloggen, debattartiklar och krönikor).

Jag tappade suget att engagera mig för partiet i o m att Falkvinge avgick. Tittar man på de sorgsna medlemssiffrorna i dagsläget så verkar det som jag knappast var ensam i det beslutet.

Jag hoppas demokratiälskarna i partiet är nöjda nu när ni sitter med er lilla grupp för inbördes beundran och demokratiserar. Den hjälp partiet fick av aktivister i förra EU valet kan ni ju glömma att se nästa val, eftersom ingen brytt sig om att underhålla det engagemanget. Rick var drivande, aktiverande och entusiasmerande. Han gör sitt goda jobb fortfarande, men på den internationella arenan.

Det ter sig onekligen som att Sverige – EU – Världen förbytts till Världen – EU och sen kanske Sverige nån gång i en avlägsen framtid.

The Pirate Bay har inte sina servrar i Sverige längre. Det verkar som engagemanget för piratfrågorna flyttat ut de med.

Hejdå Piratpartiet. Det var kul så länge det varade.