Magnus Betnér och fildelningen

Magnus Betnér är en av mina favoritkomiker. Inte bara i Sverige utan internationellt så står han sig bra mot andra av mina favoriter, som George Carlin och Bill Maher.

Inte alltid men ofta håller jag med Betnér i hans betraktelser och politiska ställningstaganden som har det gemensamt att de ifrågasätter auktoriteter och konventioner oavsett de är religiösa, politiska eller bara historiska.

En fråga jag inte håller med Betnér i är fildelningen. Där har Magnus varit konservativt emot piratkopiering och det tycker jag är tråkigt. Men nu har han insett att sälja plastbitar till överpris inte längre är så hip’t och att det är dags att faktiskt använda nätet istället.

Det är kul, för även om jag gillar Betnér så tycker jag inte det är värt betala nästan två hundra för en DVD på någon bensinmack där det säljs till överpris. Det är inte heller värt hundra kronor för att ladda ner något utan att få en fysisk vara i handen (även om tomma förpackningar gör lika stor nytta i mitt hem som faktiska DVD:er som allt som oftast ändå inte går att spela pga DRM-konflikter med min DVD/Bluray).

Därför är det skitkul att Betnér bestämt sig för att sälja sin nya show för bara 49:- och direkt nedladdning från hans websajt.

Med tanke på att han sannolikt inte är i närheten av att få 49:- per försäljning av en DVD så känns det också som en god gärning när vi kan skippa mellanhänderna och göra affärer direkt med varann!

Jag hoppas fler känner så och därför tipsar jag så många jag kan om att de kan få tag på den nya föreställningen Magnus Betnér IV för bara 49:- på magnusbetner.com!

Köp den och ladda ner den du med!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=nL54tQ4aKM8