Livet är hårt som kulturrelativist

För hur ska man få rättsida på saker när verkligheten envist arbetar emot ens slutsatser hela tiden?

Att personrånen ökat med 80% sedan 2007 och att dessa består av invandrare som rånar svenskar är ett problem. Inte för att invandrare rånar svenskar förstås, utan för att det kan göra folk till rasister.

Samtidigt visade undersökningar från Brottsförebyggande rådet att det fanns en grogrund för rasism och främlingsfientlighet vid denna typ av brott. Anledningen var att ungdomar med invandrarbakgrund är över­representerade bland gärningspersonerna medan det motsatta förhållandet gäller för de som drabbas. Denna typ av brott kan ytterst bli en grogrund för rasism och främlingsfientlighet.

Själv skulle jag förvisso föredra lite mer specifik statistik. Exakt vilka etniciteter och kulturer rör det sig om? Att gruppa ihop människor i ”invandrare” är inte särskilt relevant när detta inkluderar alltifrån finnar till somalier.

Problemgrupperna är ju alltid desamma och det beror naturligtvis på kulturella skillnader i värderingar så som kvinnosyn, våldsbenägenhet osv.

Att nästan varenda överfallsvåldtäkt sker av ickeetniska norrmänn mot etniska norrmän i Norge är ju knappast en slump. Det hänger ihop med primärt somaliers kvinnosyn. Man tycker helt enkelt det är rätt och riktigt att våldta en full blond norska som går lättklädd ensam hem på kvällen.

Men det får man ju inte säga, så då måste man hitta på andra förklaringar. De kan vara hur pinsamt långsökta som helst. Det spelar ingen som helst roll att ingen rimligen tror på dem, så länge man inte öppet förnekar etablissemangets nya statsreligion – kulturrelativism.

För allt annat än kulturrelativism är rasism, i denna nya sköna värld där den uppenbara verkligheten ska förnekas in i det sista och man sedan frågas sig varför SD får fler och fler röster i varje val. Kan det kanske bero på att det bara är SD som erkänner problemen?

Sluta stoppa huvudet i sanden och presentera liberala lösningar på dessa uppenbara problem, så kommer folk se att det finns alternativ mellan att förneka alla kulturella avigsidor från en frikostig invandring och totalt invandringsstopp för att återuppväcka den halvruttna folkhemszombien.

 • DavidB

  Tack Hanna för att du tar upp detta. De är tråkigt att sådant här sopas under mattan bara för att det är obekvämt.

  Jag brukar själv posta obekväma fakta på FB och tyvär blir folk stötta av det, varför begriper jag inte men man blir så obekväm helt plötsligt.

  Hur som helst hoppas även jag att fler partier vågar ta upp de riktiga problemen i samhället och bromsar den här sjuka utvecklingen vi har.

  /D

 • Ingenjören

  Hmm, när jag kollar antalet personrån i Sverige hos BRÅ finns det endast en marginell ökning mellan 2007 och 2010. I artikeln framgår det att det som avses är personrånen mot UNGA som har ökat med 80%, inte personrånen totalt. Det borde du kanske förtydliga. Att man ljuger lite för att förstärka sin poäng, är precis som i fallet med ‘Egyptens Islamister’ kontraproduktivt.

  • Anonym

   Du skall inte ta siffrorna från BRÅ på allt för stort allvar.

   Alltså menar du att vi inte har ökande problem med invandrare som rånar svenskar? konstigt. För här har vi aldrig varit med om rån tidigare, men nu det senaste året när det släpptes in mängder av Somalier så har både pensionärer och Svenska ungdomar rånats. För att inte tala om hur de behandlar Svenska tjejer.

   Det räcker bara att du tar en titt på samhället i stort så ser du verkligheten. Du lurar bara dig själv genom att påstå att allt är frid och fröjd.