Ingen bögpropaganda i St Petersburg

Jag vet inte hur lagstiftningen funkar i Ryssland, men tydligen kan enskilda städer (?) stifta lagar och St Petersburg har bestämt att förbjuda alla offentliga uttalanden om homosexualitet som kan uppfattas som positiva.

Privatpersoner ska kunna dömas till tusen kronor i böter för brottet ”propaganda mot homosexualitet”. En tjänsteman som gör sig skyldig till samma brott kan få betala upp till 10 000 och organisationer kan dömas till 100 000 kronor om de ger ut publikationer som där homosexuella omnämns positivt.

SvD

Det är ju inte så förvånande med tanke på hur Ryssland verkar gå åt en allt mer Europafientlig riktning där man vill utmärka sig som vår motsats, oavsett vad det handlar om. Kör på, full fart ner i avgrunden. Men ni kommer fan inte ha nå sympatier från mig när ni sabbar det för er. Jävla U-land.

  • Yuri

    Jag skulle inte ta det där på allvar. Det finns en massa öppna homosexuella i S.Peterburg och en massa gay clubbar. Staden är kanske en av de bästa ställerna för nordiska homosexuella turister i närheten. Bättre gayclubbar finns bara i Tyskland närmast. Lagen är en röstfiske som populistiska politker håller på.

    Sen så homosexualitet är lagligt och det finns en grundlag om diskriminering av homosexuella som gäller i hela ryssland. Man får alltså betala böter om man diskrimenerar en homosexuell person, så den där lagen är helt absurd.