Därför ökar nationalismen i EU

Demokrati är en säkerhetsventil i samhället som ger människor hopp. Hopp avvärjer våld.

När EU ignorerar demokratiska folkomröstningar, eller ersätter folkvalda styrande med puppets, påtvingar länder sanktioner som befolkningen upplever som orättvisa, ja då ökar givetvis frustrationen och därmed nationalismen.

Ekonomin går neråt. Antalet som ska leva på de gemensamma resurserna ökar till stor del till följd av invandring från U-länder. Lägg ovanpå det kulturkrockar, konflikter i värderingar och den extrema överrepresentation som vissa invandrargrupper har i våldsbrott och personrån. Då ökar främlingsfientligheten.

Resultatet av detta är självklart som spam i mailen (brev på posten skickar ju ingen längre)  att nationalistiska partier tar allt fler röster i demokratiska val runt om i EU.

EU är en i grunden överstatlig politisk lekstuga byggd på en antiliberal idé.

EU är en i grunden överstatlig politisk lekstuga byggd på en antiliberal idé. Att försöka påverka denna byråkratiska koloss i en riktning som ger de som tjänar pengar på denna verksamhet mindre makt och mindre att säga till om, är som att joina Hells Angels i hopp om att göra dem mindre våldsamma. Det är en kamp dömd att misslyckas och historien är knappast full av goda exempel på när stater krympt och frivilligt avsagt sig makt till följd av demokrati.

På snart 20 år så har EU-kritikerna fortfarande inte lyckats stoppa den idiotiska flyttcirkus som pågår när hela verksamheten ska flyttas fram och tillbaks mellan Bryssel och Strasbourg (något som kostar 200 000 000 EUR om året).

Det enda som kan rädda EU är en bättre ekonomi. Det sätter EMU effektivt käppar i hjulet för. Därför är det bara en tidsfråga innan något land i EU tas över demokratiskt av ett nationalistiskt parti och begär att få utträda. Då är frågan om vi får se en upprepning av hur kravet på utträde möttes i USA för 200 år sedan.

Ett inbördeskrig? Knappast någon risk om det bara rör sig om ett eller ett fåtal länder. Men om de börjar bli fler, små länder, ja då kommer det förr eller senare resultera i väpnat våld från separatister som inte vill vara med och leka mer.