Byt parti, liberaler!

Folkpartiet har inte varit Liberala på evigheter. Det vore fint om Liberal Ungdom kunde fatta det och vända sina sympatier åt ett annat håll, ist för att slåss om vem som ska va kapten på Titanic.

Det fanns ett liberalt intitiativ inom folkpartiet – Liberati – men det dog ut när inget hände. I Centerpartiet finns stureplanscentern men det är en liten grupp och överlag har man uppenbarligen inte lyckats dra partiet i mer liberal riktning. Tvärtom verkar det viktigare att få hänga med Moderaterna i Regeringen än att faktiskt driva någon egen politik. Man hade förmodligen haft större inverkan på politiken i opposition där man kunnat samla väljarstöd ist för att vara nån slags kuttersmycke för Reinfeldt.

Så, då återstår att vända blickarna åt annat håll, t.ex. till Liberaldemokraterna som faktiskt aspirerar på att ha en politik som har en liberal förankring i modern tappning. En omdaning som inget av de etablerade småpartierna lyckats med för att faktiskt göra sig aktuella och därmed rättfärdiga sin fortsatta existens som partier på den här sidan om millennieskiftet.

Expressen debatt: Cwejman: FP:s svek får väljarna att fly