Telefonsex oetiskt enligt ALMI

Återigen ser vi prov på sexnegativismen i Sverige. Det spelar ingen roll om någon tar skada, om det påtvingas någon ovillig eller hur det sker, sex är fult och ska ske i minsta möjliga mängd under de mest möjligt kontrollerade former!

Därför får inte två kvinnor som vill starta en telefonsexlinje någon hjälp av ALMI. Det handlar inte om affärsmässiga grunder. Att idén inte är seriös, bärande, genomtänkt etc. utan om att någon torrfitta/kuk på ALMI har fått för sig att två vuxna människor som pratar om sex är ”oetiskt”.

Alla som jobbar för oss gör det av egen fri vilja. De som ringer in till oss får vid tre tillfällen bekräfta att de accepterar villkoren gällande betalning, att de är över 18 år, är innehavare av det abonnemang de ringer ifrån och att de inte kommer att prata om något som är olagligt att utföra i verkligheten.

Men vi fick alltså inte ens chansen att visa upp vår idé, då ALMI inte ville beblanda sig med företag som även sysslar med telefonsex. Enligt ”Etiska rådet” bryter vi mot deras regler då våra konsulter pratar ”live” om sex med våra klienter, och just därför får vi inte ha ett betalnummer kopplat till tjänsten, utan måste använda oss av egen fakturering.

I klartext är budskapet: Det är inte ”etiskt” korrekt att tala om sex för betalning, trots att detta är något som båda parter väljer att göra, och där båda är till 100 procent på det klara med vad som gäller och inget olagligt sker.

Vår Tarotlinje, där våra mediala rådgivare eller samtalsterapeuter pratar med klienterna om livsavgörande beslut, där klienterna frågar om sin framtid, vilka jobb de ska söka, om de ska lämna sina partners, flytta utomlands etc, är däremot helt okej enligt Etiska Rådet. Så på den sistnämnda linjen är det absolut inga problem med att ha betalnummer kopplat till tjänsten.

– Newsmill

ALMI borde skämmas!