Te farligt?

Just nu pågår en till synes organiserad propagandakampanj från etablissemanget mot totalt ofarliga, alternativa behandlingsmetoder, som homeopati.

Man skyller nu senast på min favoritdryck te. Men homeopati bygger på att ta bort alla aktiva substanser ur vatten och därmed förstår givetvis var och en att det ”änglapiss” pojken druckit, knappast kan vara anledningen till att han dog.

I torsdags morse fördes pojken i ilfart till sjukhus i Ferrara, sedan det fänkåls-te hans mor serverat inte hjälpt mot smärtorna, och kort därpå dog han.

SvD

Religionsfrihet är ju inget värt om man inte har rätt att handla i enlighet med sin tro. Om man som religiös eller på annat sätt vidskeplig känner att det är rätt att använda vatten utan aktiva substanser, något som i sig givetvis är totalt ofarligt* så borde det vara ens rättighet som förälder.

Precis som föräldrar får stoppa sina barn i en privat skolmiljö med enbart vidskepliga människor, utan möjlighet till kritik mot ens trosuppfattning. Där de bara träffar barn och vuxna som tänker precis som dem. Och framförallt inte lär sig ifrågasätta sanningen. Straffet för synd är döden, säger Bibeln. Fråga en muslim vad han är skyldig göra med konvertiter från islam!

Menar dessa människor seriöst att barn har rättigheter som individer, en rätt till vetenskapligt beprövade behandlingsmetoder osv? Hur ska då vidskepliga föräldrar ha en chans att prägla sina barn i enlighet med sin övertygelse? Munnens bekännelse och handlingens förräderi?!

Nej, som en följd av religionsfrihetens grundläggande meningsfullhet måste förstås barn anses vara ägodelar till sina föräldrar och de som dör av utebliven behandling får helt enkelt ses som offer på religionsfrihetens altare.

*Överdosering av vatten kan orsaka förgiftning och död.

 • Det är ju du som inte fattar! Det är inte teet i sig som var farligt, utan homeopatens tro på verkningslös ”medicin” som gjorde att pojken inte fick den behandling han behövde. Denna nyhet visar att homeopati inte alls är ofarligt. Inte för att homeopatin i sig skulle vara skadlig utan för att den hindrar folk från att få korrekt medicinsk behandling.

  • Anonym

   Sarkasm, do you see it?

  • Fast det beror ju på att föräldrarna inte har något omdöme och min poäng i detta satiriska inlägg är att barn har individuella rättigheter som borde omfatta även en rätt att inte utsättas för religiös indoktrinering i frireligiösa skolor. Barn har rätt till medicinsk behandling som är vetenskapligt beprövad, och rätt till frihet från religiös indoktrinering, oavsett föräldrarnas övertygelse.

   • Anders

    Det låter som om du i princip håller med T-bone.

    • Japp. Hela inlägget är satir, det framgår bättre för de som följer min blogg regelbundet och har läst vad jag skrivit om homeopati och religion i allmänhet tidigare. :)

 • Anders

  Du har totalt
  missuppfattat situationen. Homeopaterna för en organiserad propagandakampanj
  där man påstår att det är vetenskapligt bevisat att homeopati fungerar. Detta
  borde klassas som falsk marknadsföring och vara olaglig. På grund av yttrandefriheten
  får man påstå vad som helst. Men homeopaterna som står för denna propaganda är
  ju också med och tjänar pengar på denna bluff.

  • Anders

   Jag har inte något emot fänkålste och det var väl ingen som påstod att det skulle vara farligt. Så man kan lugnt fortsätta dricka te.

 • KullbackLeibler

  Té är farligt och bör genast förbjudas! Kaffe bör förespråkas som det nyttiga alternativet.

  //Kaffe-fanatiker. ;-)

 • juan