Te farligt?

Just nu pågår en till synes organiserad propagandakampanj från etablissemanget mot totalt ofarliga, alternativa behandlingsmetoder, som homeopati.

Man skyller nu senast på min favoritdryck te. Men homeopati bygger på att ta bort alla aktiva substanser ur vatten och därmed förstår givetvis var och en att det ”änglapiss” pojken druckit, knappast kan vara anledningen till att han dog.

I torsdags morse fördes pojken i ilfart till sjukhus i Ferrara, sedan det fänkåls-te hans mor serverat inte hjälpt mot smärtorna, och kort därpå dog han.

SvD

Religionsfrihet är ju inget värt om man inte har rätt att handla i enlighet med sin tro. Om man som religiös eller på annat sätt vidskeplig känner att det är rätt att använda vatten utan aktiva substanser, något som i sig givetvis är totalt ofarligt* så borde det vara ens rättighet som förälder.

Precis som föräldrar får stoppa sina barn i en privat skolmiljö med enbart vidskepliga människor, utan möjlighet till kritik mot ens trosuppfattning. Där de bara träffar barn och vuxna som tänker precis som dem. Och framförallt inte lär sig ifrågasätta sanningen. Straffet för synd är döden, säger Bibeln. Fråga en muslim vad han är skyldig göra med konvertiter från islam!

Menar dessa människor seriöst att barn har rättigheter som individer, en rätt till vetenskapligt beprövade behandlingsmetoder osv? Hur ska då vidskepliga föräldrar ha en chans att prägla sina barn i enlighet med sin övertygelse? Munnens bekännelse och handlingens förräderi?!

Nej, som en följd av religionsfrihetens grundläggande meningsfullhet måste förstås barn anses vara ägodelar till sina föräldrar och de som dör av utebliven behandling får helt enkelt ses som offer på religionsfrihetens altare.

*Överdosering av vatten kan orsaka förgiftning och död.