Syrianska maffian inför rätta

Just nu pågår den största rättegången i Sveriges historia. 17 personer ur Syrianska maffian som styr Södertälje står inför rätta. Fyra åklagare driver fallet.

Åtalspunkterna rör bland annat ett mord från i somras och polisen bevakar rättegången som ska pågå fram till i April nästa år.

Jag har inte hittat ett enda ord om detta i media. Jag vet inte om det är medvetet mörkande eller om man har en konstig nyhetsvärdering, men den största rättegången i Sveriges historia mot organiserad brottslighet borde ju ha ett visst allmänintresse kan man tycka. Hade man skippat nämna det om det var 17 Hells Angels-medlemmar som stod inför rätta? Jag tror inte det.

Min cyniska gissning är ju att man inte vill riskera främja xenofobi genom att rapportera om en rättgång med 17 åtalade Syrianer. Att svensk media satt i system att inte rapportera obekväma sanningar vet vi ju redan sedan tidigare. Propaganda kallas den här sortens ideologiskt vinklade nyhetsrapportering och det är sånt man annars sysslar med i diktaturer och som ofta från vänsterhåll Fox News beskylls för (ofta med rätta må tilläggas).

Syrianer hör för övrigt till den gruppen av invandrare som är konservativt kristna och inte muslimer. De delar samma hederskultur och hedersmord och liknande kulturella uttryck förekommer återkommande i dessa grupperingar.

I Södertälje styrs i stort sett hela staden idag av Syrianska maffian som består av ett antal familjer/klaner.

När sanningen är rasistisk bör man ta sig en funderare över vad man egentligen har för åsikter.

Andra om detta: Zaramis,
 • Emma

  Läser din blogg då och då och håller väldigt sällan med…:-)
  Men nu har du fel, TT har rapporterat hela dagen från rättegången, uppe i 10 uppdateringar när jag kollade för en stund sedan. Varför det inte  Det innebär att det är en stor rättegång som faktiskt tas på allvar.
  Aftonbladet har exempelvis en helt egen vinjett för detta där man följer rapporteringen direkt på plats.

 • Anonym

  Bortsett från DJ har jag inte heller sett något.

 • Ss

  du skriver att vi syrianer har hederskultur som muslimer och att vi utför hedersmord lägg fram bevis, och bevisa att vi mördar våra kvinnor eller likande . du är verkligen en åsna som inte har kunskap gå och läs om oss syrianer innan du angklagar oss för mördare etc. sen när de gäller rapporteringen av rättegången läs tidningarna din åsna …..