Storbritannien röstar om EU-utträde

Tyvärr är EU-kritiken i Sverige så gott som död. Frågan om EUs vara eller icke vara är lika frånvarande som minsta kritik av FN. Det är i det närmaste en religiös uppslutning bakom EU, precis som FN. Har man röstat om en sak i Sverige ska alla sedan stå bakom det.

Det verkar iaf vara den outtalade regeln. Därför är det väldigt uppfriskande att se att EU-kritiken lever i Storbritannien. Ärligt talat har kritik från det hållet också en större möjlighet att göra någon verklig påverkan.

Pluttlandet Sverige lär heller knappast få någon att reagera, oavsett vad våra politiker tycker om EU. Och med Svenska EU-propagandaminister (och nationellt socialdemokratiskt helgon) Margot Wallström lär väl något sådant knappast hända.

Nigel Farage däremot är inte den som är rädd att säga ifrån. Den som följer EU (vilket förmodligen är få läsare, då EU-bevakningen bland svenska journalister är i stort sett icke-existerande – trots att nästan alla lagar stiftas i EU nu för tiden – känner förmodligen igen honom.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=uFIIxoxL4AM