• Lena Daskalaki

  Tycker någon att detta ”stöd en grek” är lustigt eller att det är acceptabel satir så bör denna någon studera grekiska folkets situation både före och efter krisen. Satir bör vara en spetsig vinkling av verkligheten och inte en rasistisk elakhet av myt karaktär.

  • Alexander

   Precis. Det här var ju bara löjligt. Dels kan man diskutera hur mycket den finansiella krisen i Grekland egentligen är  Greklands fel och problem, jämfört med eurokrisen och EU:s ansvar i sammanhanget, men kanske mer relevant är att greker arbetar betydligt mer än svenskar. Dessvärre i ett samhälle med stor arbetslöshet och ett ineffektivt, korrupt system. Men genomsnittsgreken (dvs de som har arbete) jobbar 2100 timmar per år, jämfört med genomsnittsnordbons 1600 timmar per år. Var det någon som sade ”lata svenskar”? ;)

 • Anonym

  punkt 1-3 har jag inte blekaste aning om, men att de flesta greker får 14 månadslöner stämmer ju. Problemet för dem är att pensionen beräknas på tolv månadslöner (vilket direkt visar att punkt fem är fel), och givetvis att grekerna blir tvångsmatade av sossestaten i grekland, där de inte förstår bra nog själva att det går åt mer pengar att köpa julklappar och under sommarsemestern så att pappa staten mixtrar lite så den korkade medborgaren inte behöver sitt vid julbordet med för lite gameboys till kidsen. 

  Att de får 14 månadslöner per år sedan andra världskriget betyder inget annat än att de får 85% i månadslön mot vad de skulle få om de bara hade tolv månadslöner och att säga något annat är bara populistiskt dynga. 

  Sen håller jag med dig om vad de bakomliggande orsakerna till krisen är.