Somalier: – Norska kvinnor ber om att bli våldtagna

P4 Norge intervjuar somaliska män om deras syn på alla våldtäkter som sker i Norge, där framförallt män från Somalia och andra utomeuropeiska invandrare är i kraftig majoritet.

Bakgrunden till historien är att man i Norge uppmärksammat att i stort sett alla överfallsvåldtäkter i Oslo sker av Afrikanska invandrare. Detta problem har föranlett en debatt i Norge om statens brist på åtgärder för att skydda kvinnor från överfall och kvinnor har protesterat och börjat beväpna sig för att skydda sig.

I Sverige är antalet överfallsvåldäkter i Stockholm ungefär det dubbla mot Oslo, men att det skulle finnas någon koppling till invandrare från Somalia och andra Afrikanska länder med primitiv kvinnosyn existerar förstås inte.

Att insinuera eller påpeka ett sådant samband vore ju ”rasistiskt”…

P4 Norge intervjuar en grupp afrikanska män på ett café:

– Norska flickor klagar över att utländska killar gör det ena och det andra, men grunden till att det sker många våldtäkter är att norska tjejer går nästan helt nakna! Det är som att säga «kom hit och knulla mig», Fattar du?

Reportern ber om ett förtydligande:

– Det du säger är alltså att norska tjejer ber om att bli våldtagna?

Och får svar från den 26-årige somaliern:

– Inte ber om direkt men när de går ute nästan helt nakna och dricker sig pissfulla i Frognerparken eller drar på fest tillsamma med kompisar, och så klagar de över att de blir våldtagna? Det är deras eget fel. Många invandrare här är inte vana med sånt från där de kommer ifrån. De är inte vana vid att tjejer får klä sig som de vill, så de kanske tolkar ddet lite fel. Fattar du?

[…]

26-åringen från Somalia är den som prater mest. Han tror att hans och kamraternas synpunkter är representativa för den somaliska gruppen i Norge. Reportern undrar om han inte tror att många kan bli skrämda av höra sådana åsikter när P4 sänder intervjun i radio? Men det bekymrar honom inte:

– Sänd det bara, det är ju sanningen. Det är så här det är – det är fakta. Jag ljuger inte.

Precis som frågan om bedrägerierna om ensamkommande ”barn” föregåtts av en debatt i Norge lär väl denna fråga komma också till Sverige förr eller senare. Men det tar förmodligen något år innan någon Svensk politiker vågar erkänna förhållandena.

Vänstervridna media lär ju tysta det precis som man aktivt väljer att mörja signalement i rapporter om överfall där gärningsmannen beskrivs som utländsk. Man kan bli cynisk för mindre.

Andra om detta: Avpixlat