Rasistisk kulturrelativism drabbar sexuella minoriteter

Två av de främsta anledningarna till att jag personligen har så stort problem med den växande muslimska befolkningen i Sverige är att islam dels inte anammar sekulariseringsprincipen – att religion inte ska styra lagstiftningen, dels att värdekonservatismen inom islam framförallt drabbar sexuella minoriteter.

Vid Pride igår såg jag hur man hade namninsamlingar för att stoppa utvisningen av HBT-flyktingar till länder där ens blotta existens som homosexuell o dyl kan innebära dödsstraff, eller fängelse och tortyr.

Det är naturligtvis alltid vidrigt när religion får styra lagstiftning oavsett det handlar om kristen eller muslimsk värdegrund.

Man kan inte argumentera mot irrationell vidskeplighet på en saklig nivå, så när någon med religiös övertygelse säger att det i enlighet med dennes tro är fel att exempelvis vara transsexuell, ja då går det helt enkelt inte övertyga personen med sakliga argument, eftersom grunden för dennes åsikt inte är rationell.

Det är därför jag har så stort problem med muslimer. Kristna i Sverige har nämligen överlag anamat sekulariseringsprincipen och röstar allt som oftast inte på ett parti som vill basera lagstiftning på deras tolkning av Bibeln (även om kristen värdegrund tyvärr fortfarande anses som något positivt på många håll idag, utan att beröra problemet med att definitionen varierar kraftigt beroende på vilken kristen fraktion du frågar).

Muslimer som kommer till Sverige är ofta värdekonservativa och det verkar tyvärr på många håll i Europa som att ledande muslimer vill förvandla sitt nya land till samma religiösa teokrati de många gånger flytt ifrån, vilket ber om den givna frågan – varför alls lämna hemlandet i så fall?

Nu när förhoppningsvis transsexuella snart slipper steriliseringar hoppas jag nästa fråga kan bli den om sexuella minoriteters rätt till sin identitet, oavsett föräldrars religiösa hemvist. Det är fruktansvärt att homosexuella avvisas till länder där de inte kan leva som sig själva, men det är i min mening ännu värre att de som bor här inte kan leva som sig själva av rädsla för att dödas av sina egna släktingar.

Det sista torde nämligen till mycket större del vara våra lagstiftares ansvar att förändra. Låt inte den rasistiska kulturrelativismen drabba invandrade ungdomar tillhörande sexuella minoriteter!

 

 

 • Krister Svanlund

  Så fort jag läser något ni muslimhetsare skriver så ser jag referenser till muslimer som arbetar för att konvertera sitt nya land till islam eller inför sharialagar m.m. men jag har svårt att hitta bevis eller grund för det. Skulle du möjligtvis kunna länka till lite statistik? Och när jag ändå är på gång så är jag nyfiken på vad du baserar ”Muslimer som kommer till Sverige är ofta värdekonservativa” på?

  • Om du läst nåt mer än detta inlägget innan du kommenterat hade du sett hur jag t.ex. häromdagen postade ett inlägg om hur muslimer i England försöker påtvinga sin omgivning sharialagar helt öppet och skamlöst: http://gothbarbie.se/2011/08/sharia-i-london/

   De kommer från värdekonservativa länder och tar givetvis med sig sina värderingar till Sverige. Tror du de blir humanister så fort de landar på Arlanda?

   • Krister Svanlund

    Ber om ursäkt, det inlägget hade jag missat.

    Det är ju lustigt att du pekar på just det inlägget när de t.om i det indirekt framför åsikten att de som orsakar framtida problem inte är något hot om införandet av sharia-lagar eller liknande utan att det är ni som protesterar mot invandringen och pekar på det som ett problem som kommer att driva ihop muslimer till starkt ideologiskt sammanhållna grupper. Jag vet inte om jag måste ens påpeka den skada en sån utveckling skulle kunna göra. Faktum är ju att de små högljuda minoriteter som vill införa muslimska lagar bör ignoreras och de som försöker påtvinga andra sina lagar bör hanteras med landets egna lagar.
    Den här demoniseringen av muslimer tjänar ingen på, att komma från ett värdekonservativt land medför inte en automatisk svårighet att anpassa sig till det land de kommer till, självklart kommer det vara en smärtsam process på många sätt men den rörlighet och frihet det innebär torde vara nog fördel för alla att hylla processen som något värt att förbättra…. inte förhindra.

    • Anonym

     För ignorering utav någon med en åsikt som kanske inte är så bra fungerade bra mot SD?

     Man kan inte ignorera ihjäl allting. Det kan fungera men det kan också skapa en grogrund för dessa grupper då de kan ta samma offerstatus som SD gjorde.

     Dumheter ska mötas med kritik, inte tystnad.

     • Krister Svanlund

      Hmm, ja dumt av mig, självklart ska de bemötas i sakfrågor. Att bemöta en hel folkgrupp med kritik för handlingarna av några få har vi dock ett namn för… just saying.

     • Anonym

      Muslimer är dock ingen folkgrupp…

      All kritik är inte rasism för övrigt. Tycker man det så har man allvarliga problem.

     • Anonym

      ”All kritik är inte rasism för övrigt. Tycker man det så har man allvarliga problem.”

      Eller, så röstar man på (V). Fast vänta.. då har man nog allvarliga problem ändå.

      Ignorera detta inlägg.

 • Anonym

  Allt är al-Ghazali’s fel.

  http://youtu.be/tIMifWU5ucU

  Hela föreläsningen ”The god of the gaps”, kan ses här:
  http://youtu.be/0vrpPPV_yPY