Politiserad nobelfest

Men kan ni sluta bete er som barn i sandlådan? Att bjuda alla barn utom ett på kalas är mobbing.

Man kan tycka det är oväsentligt men det här ger ytterligare vatten på kvarn för alla som upplever att Sverigedemokraterna behandlas styvmoderligt av etablissemanget.

När Sverigedemokraterna inte var med i Riksdagen var det legitimt att inte ha dem med, även om alla som tittade insåg att det handlade om dem som parti, snarare än om principer kring medias bevakning i sig.

Fortfarande händer det då och då att SD ”glöms bort” i rapporteringen kring opinionsundersökningar och liknande. Varje gång möjlighetens finns så gör man allt för att förminska SD på klassiskt härskarteknikmanér.

Det vänstervridna etablissemanget i Sverige består av en outtalad norm som man måste följa. Åsikter som inte får ifrågasättas, för då stigmatiseras man och stängs ute.

Problemen med invandring är ett sådant område. Man VILL inte veta hur det förhåller sig. Man VILL inte att folk ska få för sig saker, så man för ingen statistik över invandrare i fängelse, ålder på ensamkommande flykting-”barn” eller annat som kan riskera krackelera bilden av invandringen som god för individ och samhälle.

Vitpixling, utelämnande av etnicitet vid beskrivning av gärningsmän osv. Allt i rädsla att gynna rasismen.

Men folk är ju inte dummare än att de tar till alternativa nyhetskällor och då spelar det ingen roll hur etablerad media och etablissemanget i övrigt hålla för öronen och skriker ”BINGO!” så fort någon inte delar deras problembeskrivning.

Det värsta är när kritiken är så ohörd att man när man väl ska debattera invandring med SD gör bort sig totalt, eftersom man tydligen aldrig hört argumenten förr.

Lars Ohly (V) kan inte debattera Jimmy Åkesson utan att gång på gång använda invektiv om hur ”vidriga” SDs åsikter är, utan att för en sekund bemöta den sakliga kritiken. Hur trovärdigt är det?

Maud Olofsson (C) var så usel i sin debatt med Åkesson att hon gav vatten på kvarn för alla med fördomar om kvinnor som känslostyrda och irrationella.

Har man rätt i sak så borde det rimligen finnas utrymme för att behandla SD med storsinthet som vilket parti som helst. Bara den som inte kan argumentera för sin sak nedlåter sig till den här sortens vuxenmobbning. Det säger mer om Nobelfestens arrangörer än om SD.