Osama bin Laden har dött 9 gånger

Efter ett skott i huvudet ska Osama bin Laden ha begravts till havs för att undvika en grav för efterföljare att söka sig till. Men är bin Laden död nu – igen – och är det egentligen något värt att fira?

Bin Laden gick på dialys och var konstaterad sjuk redan 2001 efter de videos som släpptes då. Så 26 December, 2001, när Fox News rapporterade att Osama bin Laden dött tidigare i december och begravts mindre än 24h efter detta i en omärkt grav i enlighet med Wahabbitiska* Sunni-seder, var det nog ingen som hade skäl att tvivla på sanningsenligheten i detta. Särskilt inte om man tar i beaktning att grottor i bergen i Afghanistan förmodligen inte är den bästa miljön att leva i för någon som behöver dialys återkommande.

  • 2002 rapporterade CNN att Pakistans president sagt att “I think now, frankly, he is dead.”
  • 17 Juli, 2002 skrev CBS NEWS att dåvarande chefen för counterterrorism vid FBI sagt att “I personally think he [Bin Laden] is probably not with us anymore,” men tillade också “I have no evidence to support that.”
  • I Oktober 2002 sa Afghanistans president till CNN att: “I would come to believe that [Bin Laden] probably is dead.”
  • Nästa gång det var dags för någon att deklarera Osama död var i November 2005 när senator Harry Reid menade att Osama sannolikt dött i en jordbävning i Pakistan i Oktober samma år.
  • I September 2006 läckte en underrättelserapport från Frankrike som menade att Osama dött i Pakistan.
  • 2 November 2007 sade tidigare premiärministern till Al-Jazeera att Omar Sheikh dödat Osama bin Laden.
  • I Mars 2009 var det dags igen. En föredetta underrättelseofficer och professor i internationella relationer vid Boston Universitet sade att; “All the evidence suggests Elvis Presley is more alive today than Osama Bin Laden.”
  • Och i Maj 2009 sade Pakistans president att hans; “counterparts in the American intelligence agencies” hadn’t heard anything from Bin Laden in seven years and confirmed “I don’t think he’s alive.”

Nu ska alltså bin Laden ha avrättats av kommandosoldater med ett skott i huvudet för att sedan begravas till havs. Har någon utomstående oberoende part konstaterat att det är bin Laden och att han faktiskt är död denna gång? Jag menar inte att bin Laden faktiskt lever, men vad säger att han dött just nu, lagom lägligt för Obama att dra nytta av det politiskt?

Såvitt mig anbelangar kan bin Laden ha varit död i flera år och enda anledningen att det inte blivit känt är att ingen part har känt att de tjänat på en död bin Laden.

Men säg att det tog 10 år och 25 000 miljarder att döda bin Laden. Är det verkligen något som borde firas? Borde inte Amerikanska staten skämmas för att de är så fatalt usla på att hitta och döda en person att man undrar om det inte helt enkelt hade varit billigare att outsourca verksamheten istället.

*Wahabbiti = islamistiska fundamentalister

httpvh://www.youtube.com/watch?v=EhQ3rQJfXSE