• Alltså, man kan diskutera scanning ur massa perspektiv, men det där med att de skall vara farliga. Är inte det mest en foliehattsgrej?

  • Jag tror inte de är farliga, men det är ju inte poängen här. Det finns många anledningar att inte vilja bli nakenskannad (t.ex. kanske man som Miss USA inte vill riskera att få nakenbilder spridda av någon entusiastisk säkerhetsvakt som är pigg på att ta egna initiativ), men det betyder ju inte att man ska behöva bli tafsad i underlivet.

   Jag har vart igenom säkerhetskontroller och på mig tog de bara på låren, inte i skrevet. Men det betyder ju inte att enskilda säkerhetsvakter inte kan göra det på vissa flygplatser.

 • Onaqui

  Ehm /care? Klart de tar en på underlivet i säkerhetskontrollen? Vem bryr sig? Så länge man slipper zeh evul ”body cavity search” så har man klarat säkerhetskontrollen oproblematiskt.

  • Lizzy

   Nej det är verkligen inte självklart att bli tagen i underlivet vid en säkerhetskontroll. Vad är det du menar att man skulle kunna känna med sina egna händer som inte kan undersökas med hjälp av en handhållen metalldetektor? (Knark brukar smugglas inuti en kroppshåla så det skulle inte heller upptäckas på det sättet).