Lägg ner Folkhälsoinstitutet

Jag tycker hela idéen med ett Folkhälsoinstitut andas 1940-tal och allmänt otäckt. Inte blir det bättre av att myndigheten verkar ha noll koll och mest verkar agera utifrån ett uppdrag att hitta nya ursäkter för att beskatta oss.

Eller så anser man som jag att vad jag stoppar i mig är min jävla ensak och det har varken min granne eller staten ett skit med att göra. Oavsett jag knaprar cyanid eller morötter på kvällarna.

Vad har staten att göra med din hälsa eg.? Det är väl din ensak som individ och möjligtvis en sak för ditt försäkringsbolag. För om din hälsa är en statsangelägenhet pga att det är skattepengar som betalar din sjukvård, ja då finns ingen logisk gräns för vad staten kan reglera och styra i ditt liv. Varför inte införa obligatorisk konditionsträning och enbart statligt godkända måltider? Skambelägg fettma ytterligare, inte bara drabbar det din livslängd, men du kostar dessutom andra människor pengar!

Eller så anser man som jag att vad jag stoppar i mig är min jävla ensak och det har varken min granne eller staten ett skit med att göra. Oavsett jag knaprar cyanid eller morötter på kvällarna. Jag lever bara för mig själv och inte för att slava för stat och politikerklass!

Fett bör inte beskattas och inte heller alkohol, snus eller socker. Staten är inte vår förälder och det är ditt eget ansvar att ta ansvar för din egen hälsa. Det är vad det innebär att vara vuxen. Att fatta egna beslut och leva med konsekvenserna av dem. Det är också vad frihet handlar om. Tyvärr verkar många människor föredra att leva i tryggheten av att någon annan talar om för dem vad de ska göra med sina liv, vare sig det är religion eller stat som dikterar för dem. Är du en av dem?