Kriget mot narkotikan går allt sämre

Användandet av cannabis istället för alkohol sprider sig bland ungdomar.

Det borde vara en god nyhet, om man såg nyktert på saken, men eftersom narkotikapolitiken i Sverige är grundad i religiös övertygelse, inte i fakta och rationalism, så slår man hårt på trumman och skriker om hur hemskt detta är i pressen.

 • Cannabis är inte beroendeframkallande, det är alkohol.
 • Du kan inte dö av cannabisbruk, det kan du av alkohol.
 • Ruset av alkohol gör dig aggressiv och omdömeslös, cannabis gör dig lugn och hungrig.

De negativa följderna av cannabisbruk beror i största del på lagstiftning, inte på drogen i sig. Det är absolut inte nyttigt att röka cannabis i stora mängder under lång tid, men inget är nyttigt i stora mängder, definitivt inte alkohol! Ska man använda någon drog så är cannabis det vettiga valet och det verkar ungdomar inse, varför allt färre knarkar alkohol och istället väljer att röka cannabis.

Dessutom ökar andelen av ungdomarna som anger cannabis som huvuddrog. Hittills i år har 66 procent av ungdomarna angett det, jämfört med 51 procent förra året och 43 procent 2009.

–En attitydförändring har skett bland ungdomar. Cannabis har blivit en livsstil som tagit över mycket från alkoholen.

Han berättar att ungdomarna tycker att cannabis är bättre då ruset inte märks lika tydligt som med alkohol och att de inte blir bakfulla på samma sätt.

SvD.se

Sverige sätter inte trenden i den här frågan, det gör USA. Vi tog efter USA när de på 50-talet förklarade krig mot narkotikan och nu när USA blir allt mer liberalt (tillsammans med större delen av världen som insett att nolltolerans/krig mot droger inte funkar) så kommer oundvikligen trenden också nå Sverige, vilket vi ser tydliga tecken på redan nu, tydligen.

 

 • Anonym

  Saxat ur artikeln:Socialborgarrådet Anna König Jerlmyr (M), 33 år, säger att hon är mycket oroad över utvecklingen.–Jag växte upp utanför Uppsala. Jag kan inte minnas att det var utbrett. Jag har aldrig själv testat det och det kanske fanns, men jag var inte medveten om det i så fall.Är Anna ett UFO ?

  • Uppenbarligen har hon dålig kontakt med vanligt folk och borde kanske inte vara politiker.

 • Random

  Är välan så enkelt att ungdomarna nu har insett att, alkohol som är ett av jordens absolut starkaste nervgifter inte är nyttigt.., å de finns dokumenterat.. För skolbarnen å folket i övrigt har tillgång till all världens media nu..INTE BARA STELBENTA INTET SÄGARES ICKE PÅLÄSTA ORD::HALLELUJAH…men cannabis som är en grönsak  ”VÄXT” likt andra grönaker inte ens är en promille lika skadligt som koncentrerade nervgifter ..DETTA FINNS BEVISAT AV ALL VÄRLDENS LEDANDE FORSKARE,men det vitigaste missar den  stora massan missar o struntar i all värlens absolut Top of the line cancer forskare mfl, Så är att denna gröda faktiskt är en KOLLOSALT BRA MEDICIN..!!!tror du mig inte?..GOOGLA å du finner svaren du inte trodde var sanna..!!! Men detta inlägg lär nog raderas av en icke beläst……

 • Alexander Stamou

  Jag har personligen ingen åsikt, är lite för dåligt påläst för det, men någon skickade den här länken till mig. Kommentarer? http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/cannabis-gor-dig-kanslomassigt-urholkad

 • KullbackLeibler

  Ogillar all typ av s.k drogrelativism, oavsett från vilket håll den kommer från. Vare sig det handlar om att staten försöker bestämma att alkohol är det enda som får intas, eller om det rör sig om dryga hampa-huvuden som tycker alkohol är djävulens uppfinning.

  Allt som går att stoppa i munnen eller inhalera är farligt i längden på ett eller annat sätt, vare sig det är alkohol, cannabis, socker eller fett. Så staten bör vara konsekvent och antingen förbjuda allt eller inget. Lämpligen det senaste, då det inte skulle gå att upprätthålla alla dessa förbud, samt att vi skulle förlora en hel del skatteintäkter.

  • Fredrik Lindholm

   Nja, det är liksom ingen slump att knarkarfarfar William S. Burroughs himself sade att hallucinogena droger är farligast av alla, ”trots” att LSD är svårt att överdosera.

   Hallucinogena droger har och utnyttjas alltjämt i olika religiösa sammanhang. Men då är det ***INTE*** frågan om något som ens liknar partyknarkande öht, utan något som menigheten tar ett par tre gånger under en livstid under schamanens överinseende.

   • KullbackLeibler

    Och vad hade detta med mitt inlägg att göra?

    Jag ville mest påpeka att alla som har ”Min drog är bättre än din”-attityden, borde sövas (inkl staten då förstås).

 • Fredrik Lindholm

  ”så kommer oundvikligen trenden också nå Sverige”

  Inte nödvändigtvis. Vet att radikalfeminismen har vårdats ömt i Norge och Sverige efter att den dog ut/hade gjort sitt i amerikat. Det finns ingenting som säger att den nödvändigtvis måste dö ut här, utan den kanske har rollen som en sticklåga väntandes på bättre tider…