Kemisk kastrering hjälper inte

Det återkommer gång på gång att man vill kastrera dömda sexualbrottslingar som begått övergrepp mot barn. Nu senast i Uppdrag Granskning.

Problemet är att sådan kastrering inte fungerar. Jag vet, eftersom jag som transsexuell tar just de sprutor som sänker testosteronet, som man vill använda för att kastrera män.

Visserligen tar jag också östrogen och det är möjligt att det har någon ytterligare effekt på ens sexualdrift där som minskar effekten av ”kastreringssprutorna”.

Det går inte ”bota” lika lite som man kan ”bota” homosexualitet.

Men resonemanget om kemisk kastrering visar också på den penetrationsfixering som är så vanlig i heterokollektivet. För oavsett hur lite du kan ”få upp den” så är det inget hinder mot att begå sexuella övergrepp på barn. Alla kvinnor som är pedofiler har ju t.ex. uppenbarligen inget problem att ”prestera” trots sin brist på testosteron i kroppen.

Även när min testosteronnivå varit så låg att mina testiklar var helt inaktiva, hade jag sexlust. Inte aktiv (dvs jag blev inte spontant kåt), men likväl blev jag kåt om jag tittade på porr eller var med någon som påverkade mig i rätt riktning…

Att detta skulle hindra någon som är attraherad av barn att begå övergrepp ser jag som helt osannolikt. Visserligen kan det säkert fungera underlättande, ungefär som antabus för alkoholister, men någon failsafe är det helt klart inte.

Personer som har pedofil läggning, kommer ha den resten av sitt liv. Det går inte ”bota” lika lite som man kan ”bota” homosexualitet.

Problemet jag ser i USA är att man där inte gör skillnad på sexualbrottslingar överlag och personer med pedofil läggning. Om du som 19-åring har en 14-årig flickvän så är du inte pedofil och således ingen risk för barn generellt.

Pedofiler attraheras av icke könsmogna barn. Att attraheras av könsmogna ungdomar under 15 år faktiskt rent biologiskt sett, fullkomligt normalt, oavsett var de etiska normerna i samhället säger. På den tiden när vi dog innan 40 var det bråttom att föröka sig och normalt sett ur historiskt perspektiv har de flesta kvinnor varit gifta i 12årsåldern.

Så, vad kan vi göra åt dem som har sex med barn? Till att börja med måste vi sätta en rimlig gräns. 15 bör bli 13, då de flesta kommit i puberteten och kommer börja utforska sin sexualitet, även om kanske själva samlaget dröjer ytterligare några år.

Det är inte rimligt att döma någon för övergrepp för ett beteende som är fullständigt normalt, bara för att en del sexnegativa kristna människor (läs ECPAT) fått för sig att man ska ses som barn tills man är 18.

Sedan måste vi särskilja de övergrepp som begås pga psykiska trauman, vilket t.ex. är vanligt i incestfall och de övergrepp som begås för att någon har en läggning.

Sist men inte minst måste vi acceptera att det mest effektiva för att förhindra övergrepp, inte nödvändigtvis är att stigmatisera och slå ner på personer med oönskad läggning. Det skapar nämligen ett utanförskap som förstärker incitamenten att strunta i normer och lagar i samhället. Eftersom vi omöjligen kan se utanpå vilka som har en viss läggning, måste vi ha en viss ödmjukhet inför problemet. Låt inte känslorna bära iväg med dig fullständigt, risken är att du skjuter dig själv i foten i din iver att skjuta pedofiler.

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=1XK6-T_UXd0&feature=channel_video_title