Kan jag hjälpa dig, lilla vän?

Det finns nån slags sjuk ironi i att man börjar bry sig om social trygghet för egenföretagare först när problemen drabbar kvinnor. Män förväntas ta vara på sig själva, kvinnor däremot, måste ha staten som hjälp.

Småföretagarna kan inte räkna med samma trygghet som anställda tillförsäkras genom det statliga socialförsäkringssystemet och de kollektivavtalade försäkringarna. Villkoren skiljer sig åt. Detta gäller särskilt för företagare som driver sitt företag som enskild firma.

– Håkan Svärdman – välfärdsanalytiker på Folksam – SvD

Återigen talas det alltså om en ”kvinnofälla”, vilket verkar betyda ungefär ”problem som vi uppmärksammar för att det är kvinnor som är offer”. Det gör mig spyfärdig. Ingen hade brytt sig om detta om det inte vore för att problemen som alltid funnits nu börjar drabba just kvinnor.

Och eftersom vi vet enligt den statsfeministiska ideologin, att kvinnor inte kan ta vara på sig själva, alltid är offer och måste hållas i hand av patriarkatet Staten, så blir den logiska slutsatsen förstås att börja lagstifta för att hjälpa dessa stackars oförmögna offer till kvinnor.