Galenskaper

Madeleine Leijonhufvud är galen, men det har jag sagt så många gånger förr att ingen som följer min blogg borde vara det minsta förvånad att hon nu varnar för att om vi inte inför omvänd bevisbörda i sexualbrottsmål så kommer snart en massa 15åringar våldtas på löpande band när våren kommer!

Våren är här, massor av flickor kommer att hamna i den här sortens situation. Många under 18 år men fyllda 15 – barn enligt FN:s barnkonvention men oskyddade här i Sverige.

Det är fritt fram att utnyttja halvfulla 15-åringar om det går utan att man behöver slå eller hota.

SvD

Om man har sex med någon som inte sover, som inte är medvetslös eller redlös av alkohol, men påverkad och som efteråt ångrar sig, ja då är det inte våldtäkt. Det bör inte heller vara våldtäkt. Man har ansvar för sina handlingar när man har sex, även som tjej och vill man inte ha sex så säger man det, eller visar det när den andre personen försöker ta initiativ. Oavsett kön.

Om denne ändå fortsätter, då säger man ifrån. Om personen ändå fortsätter, då är det våldtäkt.

Blir man tafsad på utan att vilja det, så kan man polisanmäla det och det är också olagligt, även om det inte är våldtäkt. Allt som rör sex och som ska va olagligt måste faktiskt inte kallas våldtäkt. Vi har redan förstört våldtäktsbegreppet ordentligt genom att döpa om alla lagar som rör sexuellt utnyttjande o dyl till ”våldtäkt”. Det finns faktiskt nyanser!

Vad vi inte ska göra är att införa krav på uttalat samtycke, för då hamnar bevisbördan på den åtalade och en sån situation hör inte hemma i en rättsstat! Hurdå, undrar du?

Jo, för då går vi från att man ska bevisa att personen är skyldig, till att den åtalade ska bevisa att samtycke förelåg. Det är omvänd bevisbörda och vi ska inte döma folk för att de inte kan bevisa sig oskyldiga. Det är en grundläggande princip i en demokrati och rättsstat att bevisbördan ligger på den som anklagar någon för brott. En princip vi aldrig bör överge för något brott.

Eller så kan vi ju stoppa in mer Jesus i tonåringarna för att fylla deras tomrum, som en viss annan blogg förespråkar

Andra om detta: Run Fatboy!, VK bloggen,