Fyra yrvakna Folkpartister

Idag skriver fyra folkpartister på SvD om hur kritiska och besvikna de är på sitt parti som så lättvindigt ger efter för krav på utökad tillgänglighet till FRA-övervakningen. Precis sådär som vi Pirater sa att det skulle bli och som Regeringen intygade aldrig skulle hända.

Kalla mig gärna cynisk, men den här utvecklingen var ju verkligen inte oväntad och det fanns goda skäl tro att den ändamålsglidning som varit konsekvent de senaste decennierna knappast skulle upphöra med ett införande av ett verktyg för total digital övervakning.

Vår justitieminister Beatrice Ask tycker det är rimligt med skamstraff. Johan Pehrson vill övervaka allt och alla och helst ha fängelsestraff på ungdomar som fildelar eftersom han tycker upphovsrättsbrott är stöld.

Ert parti Folkpartiet har inte varit i närheten av Liberalt den här sidan millenniet så att ni ser så yrvaket förvånade ut vet jag inte hur jag ska tolka. Har ni inte hängt med alls?

Ni kanske skulle ta och skriva ett öppenhetsmanifest som ni kan pissa på nästa gång principer ställs på sin spets, som Centerpartiet gjorde? Ett förslag i all välmening.

 • Ja herrgud.
  Hur ”hemmablind” kan man bli?
  FP är väl minst liberalt av alla partier i riksdagen möjligen i konkurrens av SD/KD.

 • Castor Gant

  Allt du skriver är sant. Men å andra sidan bör vi väl glädjas över att vissa rikspolitiker nu har hittat ljuset. Kanske kan vi hoppas att effekten sprider sig?

  • Du menar att t.ex. Anna sälja-sin-själ-till-högstbjudande-lööf skulle börja ta sina värderingar på allvar ist för att bortförklara allt hon någonsin stått för i syfte att få vara partiledare för partiet som pissade på sitt eget öppenhetsmanifest? Tillåt mig tvivla. :P

 • Anonym

  Tack för din konstruktiva text. (Om du läser t.ex. Cwejmans blogg ser du att han var mycket aktiv i sitt motstånd mot FRA-lagen.)

  • Ännu större anledning att byta parti. Folkpartiet har inte varit liberala sedan de lät sig styras av personer som Bigotta Ohlsson och Johan Pehrson så att klaga på att partiet inte är liberalt NU känns minst sagt lite efter… Sexköpslagen, FRA, övervakning, fildelning… Listan på frågor där folkpartiet är fascister snarare än värnare av liberala värderingar kan göras lång. Den enda som var det minsta liberal (om än royalist) var ju Camilla Lindberg och vad hände med henne?

 • Therese J

  (lägger med detta inte några värderingar om själva lagen i sig)

  Jag har lite svårt för det här med ”vad var det vi sa”.

  Det var ju inte direkt igår man kunde läsa att man skulle utreda polisens behov av signalspaning. Och att detta skulle kunna bli resultatet borde väl inte komma som någon överraskning.

 • Lord Metroid

  Folkpartiet fascisterna skickar ut lite folk för att tala om för väljarna hur liberala dem fortfarande är.