Fyra yrvakna Folkpartister

Idag skriver fyra folkpartister på SvD om hur kritiska och besvikna de är på sitt parti som så lättvindigt ger efter för krav på utökad tillgänglighet till FRA-övervakningen. Precis sådär som vi Pirater sa att det skulle bli och som Regeringen intygade aldrig skulle hända.

Kalla mig gärna cynisk, men den här utvecklingen var ju verkligen inte oväntad och det fanns goda skäl tro att den ändamålsglidning som varit konsekvent de senaste decennierna knappast skulle upphöra med ett införande av ett verktyg för total digital övervakning.

Vår justitieminister Beatrice Ask tycker det är rimligt med skamstraff. Johan Pehrson vill övervaka allt och alla och helst ha fängelsestraff på ungdomar som fildelar eftersom han tycker upphovsrättsbrott är stöld.

Ert parti Folkpartiet har inte varit i närheten av Liberalt den här sidan millenniet så att ni ser så yrvaket förvånade ut vet jag inte hur jag ska tolka. Har ni inte hängt med alls?

Ni kanske skulle ta och skriva ett öppenhetsmanifest som ni kan pissa på nästa gång principer ställs på sin spets, som Centerpartiet gjorde? Ett förslag i all välmening.