”Flyktingbarnen” som antastade 11åringar – uppföljning

Jag skrev tidigare om nyheten om hur ett 20tal sannolikt ungamän, sk ”flyktingbarn” antastade tre stycken elvaåriga flickor på ett badhus i Stockholm. Aftonbladet tog till slut upp nyheten, men givetvis med en politiskt korrekt vinkel.

Mamman till en av de antastade flickorna skriver i ett öppet brev till bloggen Motpol:

Hej

Jag läste nu om saken i aftonbladet. Dom lyfte fram det hemska i att attackera en
flyktingförläggning och förminskade händelsen på badet. Jag visste att det skulle
bli så.
Dom låter folk tro att dom har insyn i anmälan som gjorts,det kan inte stämma
eftersom denna inte är öppen för allmänheten pga alla inblandades ålder.

Vi föräldrar har inte ens fått ta del av dom första förhören ännu. Det skulle vara
mycket osmakligt om aftonbladet skulle kunna ta del av detta och inte vi. Saker har
även framkommit efter anmälan gjordes,vad sanningshalten i detta är kan bara barnen
svara på (men jag är övertygad om att dessa inte medvetet ljuger för att skada
andra-för dom främmande människor).

Däremot håller jag med Aftonbladet,man ska kalla händelsen för sitt rätta namn och
inte ”gruppvåldtäkt av 11 årig flicka”. För så gick det verkligen inte till.

Det som är bra är att folk reagerat över detta,även om vissa kanske har fått en
felaktig bild av det skedda. Folk verkar ha haft en långvarig aversi mot vissa
grupper i vårt samhälle och nu övergick allt i ren affekt.

Hälsningar ***

Det är inte en gruppvåldtäkt när ett 20tal unga män, eller åtminstone ungdomar över 15 ger sig på tre 11åriga flickor, men det är vidrigt fortfarande. Jag tänker tanken själv på hur mycket större man upplevde någon som gick på gymnasiet var när man själv gick på mellanstadiet. Jag hade varit livrädd i samma situation om 20 pers som knappt pratar mitt språk omringat och sedan flera av dem tafsat på mig! Känslan av utsatthet i den situationen måste vara fruktansvärd.

Det finns ingen ursäkt för detta beteende. T o m en av ledsagarna säger uttryckligen att de hade talat specifikt om att det INTE var okej att tafsa på tjejer i badkläder (vilket tydligen behövs för dessa primitiva människor som uppenbarligen inte har hjärna att själva att tänka så långt).

Och media kan inte ens ta sitt ansvar och granska detta, eftersom det är otänkbart att kritisera ensamkommande flyktingbarn. Det gör mig äcklad att se.

  • Hejhej

    Bra skrivet, tråkigt att aftonbladet ska vara så otroligt politiskt korrekt. Jag tycker att det är bra att några visar att man inte håller på i Sverige, även om man är ny så borde man väl ha lite vett iallafall..

    • Jag förstår inte ens resonemanget, är det alltså OK att tafsa på elvaåringar i badkläder i arabländer? Vad är det för jävla kultur isf? Hur kan man respektera en sådan kultur och överhuvudtaget vilja se den tolererad i Sverige?

  • Kristofer

    Jag läste den här först nu (Har hittat din blog nyligen, läser ifatt),  jag tänkte bara säga att jag tror att du underskattar svårigheten med att se, och kanske framförallt stoppa ett felaktigt beteende om man har växt upp med det som normalt. Naturligtvis finns undantag, men om jag får gissa så har du 1-2 i den där gruppen som är drivande. Resten vet bara inte hur de ska hantera situationen och följer med. Gör inget, men vågar inte heller säga ifrån eftersom de fortfarande inte är helt säkra på hur saker och ting fungerar. Jag menar inte på något sätt att det är okej, men du kan väl tänka efter själv.. Om ett helt samhälle försökte förvrida huvudet på barnen i syfte att få in ett speciellt tankesätt, hur långt skulle man inte kunna gå. Tyskland var duktiga på det, för 70 år sedan. Jag tycker faktist att personligt ansvar åker ut genom fönstret, om man indoktrinerats sedan barnsben. Nu jämför jag vissa delar av världen och deras moskeer med hitler jugend, och det kanske är att ta i, eller inte. Men det gäller ju naturligtvis inte överallt. Man måste nog ge sådana personer lite tid, och psykolog hjälp i vissa fall, för att inte bara få ”höra” hur man ska agera, utan faktist förstå varför alla människor ska ha rätt till att vara som dom är, och se ut som dom vill. Och att det gäller även dem. Jag skulle våga mig på en gissning att de här individerna inte haft så stor frihet tidigare, kanske knappt talat med folk som har haft det. Jag tror att väldigt många skulle köpa det, men jag kanske har fel. Jag har aldrig riktigt förstått mig på sådana som vill förbjuda annars heller.