Dömd för uttalanden om Muhammed

I Österrike anses det uppenbarligen rimligt att straffa en kvinna som uttalat att Muhammed gillade barn. Med tanke på att Muhammed gifte sig med en 6åring och hade sex med henne när hon var 9 är det en dom som är svår att begripa.

Att gifta sig med en flicka som är sex år och sedan idka könsumgänge med henne när hon är nio år sådant som kan vara stötande för en del människor. Här har vi pudelns kärna. Beträffande skulden kan vi konstatera att uttrycket “Muhammed uppenbarligen gillade barn…” är en åsikt som inte kan tolereras. Det innebär ett förlöjligande som inte är försvarligt.
– Avpixlat

Det är mycket möjligt att det som muslim är svårt att acceptera, men profeten Muhammed anses i Islam vara ofelbar trots att han idag hade varit kriminell på ett flertal sätt, att ha haft sex med en nioåring är förmodligen ett av de mindre brotten i sammanhanget.

Det ställer kulturella synsätt kring vad som är moraliskt rätt och fel på sin spets när man inte kan uttala sanningar om en religions profet utan att dömas för att ha sårat muslimer.

Om de inte tål höra kritik mot sin profet kanske de ska ta sig en funderare på varför de bosatt sig i en del av världen där kritik och satir av religioner är en grundlagsskyddad rättighet.

Eller var, fram tills det blev viktigare att inte muslimer blir sårade och spränger tidningsredaktioner och människor i bitar, än att försvara grundläggande demokratiska principer som givit oss den kulturella överlägsenhet som gjort att västvärlden blivit ett föregångsland medan muslimska länder befinner sig i en intellektuell medeltid.

Ska vi demontera våra principer så vi blir som muslimska länder vi också? Vad är det för jävla vansinne?