Det är synd om kvinnor

Det finns en genomgående syn på kvinnor i Sverige som närmast liknar den generella synen på barn. Kvinnor tillskrivs egenskaper som i slutändan omyndigförklarar dem. Tror du mig inte?

Prova ändra i valfri genuspräglad nyhetsartikel så att ”kvinnor” blir ”män” och uppskatta hur provocerande texten blir. Barbro Westerholm (fp) vill ha höjd vinskatt vilken hon skriver om på Newsmill. Vi testar min ”genusteori” på ett citat ur artikeln:

Strategin säger att information och hälsovård är viktigt, men det är regleringar som har störst effekt.

Mina skäl är också grundade på att medelålders och äldre mäns sjuklighet och dödlighet i alkoholrelaterade skador har ökat, vilket är oroande. Män föredrar vin framför andra alkoholdrycker och det kan finnas ett samband mellan skadeutvecklingen och lådvinets ökade popularitet, enligt Pi Högberg som är utredare vid Folkhälsoinstitutet.

Vad känner du spontant? Kanske att medelålders män är vuxna människor som fan får ta ansvar för sina egna val i livet och vill de konsumera lådvin till döddagar så är det deras val? Det är mycket lättare att ge medelålders män ansvar för sina egna beslut, eller hur?

Men så inser vi att artikeln egentligen handlar om medelålders kvinnor och genast blir bilden en helt annan. Medelålders kvinnor är ju sköra saker, som liksom barn inte riktigt kan ställas ansvariga för sina handlingar. Därför måste det nya patriarkatet staten ta ansvar för dem genom att lagstifta så att de inte kan fatta dåliga beslut.

Det är så feminismen i Sverige idag ser ut. Staten är det nya patriarkatet och de flesta är så förblindade i sin förnedrande kvinnosyn att de inte själva märker när de i välvilja förminskar och omyndigförklarar vuxna män.. -jag menar kvinnor – som fan kan välja om de vill köpa lådvin eller inte utan att en politiker petar på dem med pinnar stup i kvarten.

 

 • Det här känns nästan som motbokstiden all over again. Kvinnor får inte dricka och deras frihet begränsas långt mer än vad mäns gör. Det kanske är på tiden att återinföra eter som kvinnodrog också när vi ändå är i farten och endast ger ut tillstånd att köpa alkohol till män? Fy fan vad jag hatar statsfeminsimens förtryck av kvinnors frihet.

  Din analys är verkligen klockren. I sitt blinda raseri mot partiarkatet (som numera är nästan obefintligt) så håller statsfeministerna på att återskapa  patriarkatet för att skydda kvinnor från patriarkatet. Det är samma logik som kriget mot terrorn använder sig av: terroristerna vill förstöra vår frihet, så vi inskränker vår frihet för att försvara vår frihet.

 • Oscar Solberger

  Jag håller med till 100%. Min erfarenhet säger mig att människor i psykoser inte vet sitt eget bästa och att människor som typ har druckit 1 flaska whiskey på 1 timme inte vet sitt eget bästa, men det är också de enda undantag jag kan komma på. Men kvinnor i Sverige behandlas GENERELLT som om de var inne i en psykos eller ständigt stupfulla, som om de GENERELLT inte visste sitt eget bästa. Sälj Systembolaget och tillåt licensbutiker, gårdsförsäljning och försäljning av alkohol i slutna sällskap. Med mera liberaliseringar.

  • ”Sälj Systembolaget”

   Nej, det vore häleri. ”Stäng skiten och våldför er inte på de som fyller vakumet som uppstår” Hade varit mer frihetligt och fredligt.

 • Nemesis

  Kan ärligt säga att jag känner inget mer än.. Yay! när jag läser det. Alkohol bör regleras. Människor, kanske framförallt män(niskor) behöver tydliga regler om inte civilisationen ska sönderfalla. Det blev nog mest dina egna infantilserande idéer som blev synliggjorda.

  • Anonym

   Bara för att du är för inkompetent för att kontrollera vad du stoppar i dig betyder inte att det leder till något gott att tvinga andra att lyda under samma lagar. De flesta ser det bara som något dom inte vill ha och struntar i förbudet. Då sitter du i samma situation som idag fast ännu värre då ökade intäkter till de krimminella nätverken också ökar våldet på gatorna och de oskyldiga som blir utsatta för detta våld.

   Men för dig spelar väl inte detta någon roll antar jag. Så länge du kan leva i tron på att förbud fungerar så struntar du i hur många som dör för din tro.

 • Nemesis

  ..infantilserande idéer om kvinnor som blev synliggjorda.

  (Skulle det ha stått)