Det är synd om kvinnor

Det finns en genomgående syn på kvinnor i Sverige som närmast liknar den generella synen på barn. Kvinnor tillskrivs egenskaper som i slutändan omyndigförklarar dem. Tror du mig inte?

Prova ändra i valfri genuspräglad nyhetsartikel så att ”kvinnor” blir ”män” och uppskatta hur provocerande texten blir. Barbro Westerholm (fp) vill ha höjd vinskatt vilken hon skriver om på Newsmill. Vi testar min ”genusteori” på ett citat ur artikeln:

Strategin säger att information och hälsovård är viktigt, men det är regleringar som har störst effekt.

Mina skäl är också grundade på att medelålders och äldre mäns sjuklighet och dödlighet i alkoholrelaterade skador har ökat, vilket är oroande. Män föredrar vin framför andra alkoholdrycker och det kan finnas ett samband mellan skadeutvecklingen och lådvinets ökade popularitet, enligt Pi Högberg som är utredare vid Folkhälsoinstitutet.

Vad känner du spontant? Kanske att medelålders män är vuxna människor som fan får ta ansvar för sina egna val i livet och vill de konsumera lådvin till döddagar så är det deras val? Det är mycket lättare att ge medelålders män ansvar för sina egna beslut, eller hur?

Men så inser vi att artikeln egentligen handlar om medelålders kvinnor och genast blir bilden en helt annan. Medelålders kvinnor är ju sköra saker, som liksom barn inte riktigt kan ställas ansvariga för sina handlingar. Därför måste det nya patriarkatet staten ta ansvar för dem genom att lagstifta så att de inte kan fatta dåliga beslut.

Det är så feminismen i Sverige idag ser ut. Staten är det nya patriarkatet och de flesta är så förblindade i sin förnedrande kvinnosyn att de inte själva märker när de i välvilja förminskar och omyndigförklarar vuxna män.. -jag menar kvinnor – som fan kan välja om de vill köpa lådvin eller inte utan att en politiker petar på dem med pinnar stup i kvarten.