BitCoin förbjuds

Då var det dags. BitCoin har blivit stort nog för att Amerikanska Staten ska börja ta det på allvar och därmed vill man nu kriminalisera användningen av det. Man skyller på droger, men med tanke på hur USA använt droger för sina egna intressen och hur dollarn används för att handla droger är detta givetvis inget annat än lama ursäkter.

Den verkliga anledningen är att man inte kan beskatta BitCoins och det underminerar hela den statliga makten. Skattefri handel är givetvis en otroligt stark faktor för en starkare ekonomi, fler jobb etc, men det är ingenting värt för staten vars största intressen är dess egen fortlevnad och expansion. Bankerna kan inte heller avgiftsbelägga handel med BitCoins eftersom de är helt digitala och därmed är användningskostnaden noll. Det går inte heller använda fractional reserve banking (googla) med BitCoins så nuvarande banksystem undermineras av det.

BitCoins hotar med andra ord de två största maktfaktorerna i världen. Stater och Bankväsenden.

Så, nu börjar den av mig redan tidigare förutsedda smutskastningen av BitCoins. Droger, terrorism och liknande kommer användas som ursäkter för varför BitCoins måste förbjudas och handel med det förhindras. Företag kommer inte tillåtas använda det. Privatpersoner som gör det kommer jagas som fildelare.

Men precis som ingen lagstiftning kan ändra på faktumet att fildelning är här för att stanna kan den inte heller förhindra användandet av BitCoins. Tro inte makthavarna inte kommer försöka dock. Som om deras liv hängde på det.